Bak de blokjes aubergine in twee eetlepels olijfolie in een koekenpan op hoog vuur tot ze bruin kleuren en gaar zijn. Zet de blokjes weg tot verder gebruik
Verhit nogmaals twee eetlepels olijfolie in een braadpan en bak hierin de wortel, paprika, ui en knoflook al roerend ongeveer vijf minuten. Voeg de kruidenpasta toe en bak al roerend een minuut mee op matig vuur
Roer de tomatenblokjes, rozijnen en de harissa erdoor en laat de groenten stoof tien minuten pruttelen met de deksel op de pan. Roer de linzen, kikkererwten en de gebakken aubergineblokjes door de groenten en warm goed door. Voeg eventueel wat water toe als de stoof wat droog is geworden
Breng ondertussen de bouillon aan de kook en giet deze over de bulgur. Laat de bulgur tien minuten wellen. Giet het eventuele teveel aan bouillon af. Roer een scheutje olijfolie naar smaak, het sap van de limoen, de lente-uien, granaatappelpitten, baharat en de gehakte kruiden door de bulgur en breng eventueel op smaak met peper en zout
Schep de Marokkaanse groentestoof in een mooie schaal en bestrooi voor serveren met de gehakte koriander en geschaafde amandelen