Ga terug

Marokkaanse groentestoof met bulgur

Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 aubergines in blokjes
  • 1 winterwortel in blokjes
  • 1 paprika in blokjes
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 2 tenen knoflook fijn gehakt
  • olijfolie
  • 400 g tomatenblokjes
  • 400 g linzen afgespoeld en uitgelekt
  • 400 g kikkererwten afgespoeld en uitgelekt
  • 3 el rozijnen
  • 1 eL harissa
  • 1 bosje koriander grof gehakt
  • 2 el geschaafde amandelen geroosterd
  • 250 g bulgur
  • 500 ml groentebouillon
  • 2 lente-uien in ringetjes
  • 4 el granaatappelpitjes
  • 2 el verse groene kruiden (zoals koriander, peterselie of munt) gehakt
  • 1 el baharat kruidenmengsel
  • ½ limoen het sap
  • 1 pakje Marokkaans Stoofpotje kruidenpasta*

Instructies
 

  • Bak de blokjes aubergine in twee eetlepels olijfolie in een koekenpan op hoog vuur tot ze bruin kleuren en gaar zijn. Zet de blokjes weg tot verder gebruik
  • Verhit nogmaals twee eetlepels olijfolie in een braadpan en bak hierin de wortel, paprika, ui en knoflook al roerend ongeveer vijf minuten. Voeg de kruidenpasta toe en bak al roerend een minuut mee op matig vuur
  • Roer de tomatenblokjes, rozijnen en de harissa erdoor en laat de groenten stoof tien minuten pruttelen met de deksel op de pan. Roer de linzen, kikkererwten en de gebakken aubergineblokjes door de groenten en warm goed door. Voeg eventueel wat water toe als de stoof wat droog is geworden
  • Breng ondertussen de bouillon aan de kook en giet deze over de bulgur. Laat de bulgur tien minuten wellen. Giet het eventuele teveel aan bouillon af. Roer een scheutje olijfolie naar smaak, het sap van de limoen, de lente-uien, granaatappelpitten, baharat en de gehakte kruiden door de bulgur en breng eventueel op smaak met peper en zout
  • Schep de Marokkaanse groentestoof  in een mooie schaal en bestrooi voor serveren met de gehakte koriander en geschaafde amandelen

Notities

Ingrediënten met* zijn fairtrade
  • Tip: Lekker om te eten met labneh
Trefwoord vegetarisch