Ga terug

Noedelsalade met sinaasappelgemberdressing

Bereidingstijd 20 minuten
marineren 30 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Bijgerechten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 150 g wortel
  • 1 komkommer
  • 1 rode paprika
  • 4 lente-uitjes
  • 100 g taugé
  • 2 el zwart sesamzaad
  • 10 g koriander of peterselie gehakt
  • 1 teen knoflook
  • 1 sjalotje
  • 1 tl verse gember geraspt
  • 1 el gembersiroop
  • 6 el zonnebloemolie
  • zout/peper
  • handje ijsblokjes
  • 3 el Rijstazijn*
  • 1 el Sojasaus*
  • 100 ml Sinaasappelsap*
  • 170 g witte Rijstnoedels*

Instructies
 

  • Kook de noedels zoals aangegeven op de verpakking, spoel ze goed koud en laat uitlekken
  • Snijd de wortel, paprika en de lente-ui in flinterdunne reepjes. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijst met een theelepel. Snijd ook het vruchtvlees van de komkommer in dunne reepjes
  • Blancheer de taugé en spoel koud. Doe alle groenten behalve de lente-ui bij elkaar in een grote kom
  • Leg de ijsklontjes in een bak met koud water en doe hierin de lente-ui reepjes tot verder gebruik. Zo gaan ze mooi krullen
  • Snipper de sjalot en hak de knoflook fijn. Doe alle ingrediënten voor de dressing bij elkaar en roer hier het sinaasappelsap door. Breng de dressing eventueel op smaak met peper en zout. Giet de dressing over de groentereepjes en laat deze een half uur marineren in de koelkast. Schep halverwege een keer om
  • Verdeel de noedels over 4 diepe borden en schep hierover de gemarineerde groenten. Garneer met de lente-ui krullen, sesamzaadjes en de gehakte koriander
  • Lekker om te serveren met gegrilde (vega) kip of beef reepjes

Notities

Ingrediënten met * zijn fairtrade
  • Perfect als salade naast een pittige curry of als hoofdmaaltijd wanneer je met twee personen van dit recept eet. Je zou er dan nog wat geroosterde ongezouten cashewnoten aan toe kunnen voegen