Ga terug

Flatbread salade met gegrilde kip en zwarte linzen

Bereidingstijd 40 minuten
wachttijd 50 minuten
Totale tijd 1 uur 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 g kippendij filet in blokjes
  • 2 zoete aardappels in dunne reepjes
  • 1 tl komijnzaad gekneusd in een vijzel
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • peper/zout
  • halve bos radijs in plakjes
  • 1 bosje groene asperges gegrild
  • 250 g cherry tomaatjes gehalveerd
  • 100 g ijsbergsla in reepjes
  • ½ komkommer in dunne plakjes of linten
  • 4 naan broden
  • 100 g feta gebrokkeld in stukjes
  • 4 el wortelhummus
  • 1 el sesamzaad geroosterd
  • 2 el gehakte peterselie
  • 2 el olijfolie
  • 1 el honing
  • ½ limoen het sap
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • 1 tl chiliflakes
  • 1 blikje zwarte linzen
  • 1 el sojasaus*
  • DRESSING
  • 2 el tahin
  • 2 el olijfolie
  • ½ limoen het sap
  • 1 tl chipotle poeder

Instructies
 

  • Maak een marinade van de olijfolie, honing, limoensap en chiliflakes en roer hierdoor de blokjes kip. Zet de kip afgedekt in ieder geval een uur weg in de koelkast (langer is nog lekkerder)
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de zoete aardappelreepjes op een met bakpapier beklede ovenplaat en besprenkel met olijfolie, komijnzaad, gerookte paprikapoeder en wat peper en zout. Rooster de zoete aardappel ongeveer 25 minuten tot ze knapperig en bruin kleuren
  • Rijg de kipblokjes aan 4 spiezen en gril deze tot ze gaar zijn. Maak ondertussen de dressing door de tahin, olijfolie, limoensap en chipotle door elkaar te roeren tot een egale massa
  • Rooster de naanbroden zoals is aangegeven op de verpakking in de oven en laat afkoelen
  • Spoel de linzen af en laat uitlekken
  • Besmeer de naanbroden met hummus. Leg hierop de kipspiezen, gegrilde groene asperges, reepjes sla, radijs, linzen en de komkommer en bedruppel het geheel met de dressing
  • Maak af met sesamzaadjes, gehakte groene kruiden, feta en de krokante zoete aardappel reepjes

Notities

Ingrediënten met * zijn fairtrade
  • Tip: Nog koelkastrestjes over? Met dit recept kun je eindeloos variëren en dus makkelijk ingrediënten toevoegen of vervangen
Trefwoord salade