Ga terug

Aardappelsalade met dressing van gele curry

Bereidingstijd 30 minuten
Gang Bijgerecht
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 1 kg krieltjes in schil
  • 2 tenen knoflook
  • olijfolie
  • 1 sjalotje
  • 150 g doperwten
  • 1 courgette
  • 3 lente-uitjes
  • 1 bosje koriander
  • 2 el pompoenpitten geroosterd
  • Thaise gele curry kruidenpasta*
  • 200 ml kokosmelk*

Instructies
 

  • Leg de aardappelen op een bakplaat van de oven en besprenkel ze met olijfolie, pers de knoflook erboven uit en roer dit erdoor bestrooi met een beetje zout
  • Snipper het sjalotje en fruit dit in een beetje olie. Doe hier de currypasta door. Bak de pasta even mee en giet de kokosmelk erbij. Roer goed door tot de pasta goed door de koksmelk is opgenomen
  • Snijd de courgette in kleine blokjes, de lente-ui in ringen en hak de koriander. Roer de courgette en de doperwten door de gele curry en warm kort mee
  • Druk de aardappels wanneer ze een beetje afgekoeld zijn met een vork een beetje uit elkaar. Doe de aardappelen in een mooie schaal en verdeel hierover de curry met de groenten. Maak de salade af met de lente-ui, pompoenpitten en de gehakte koriander

Notities

Ingrediƫnten met * zijn fairtrade
Trefwoord glutenvrij, vegetarisch