Ga terug

Burgers van rode kidneybonen met sriracha mayonaise

Bereidingstijd 25 minuten
wachttijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 500 g red kidney beans afgespoeld en uitgelekt
  • 60 g havermout vlokken
  • 1 el zoute pinda's gehakt
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teen knoflook gehakt
  • Panko
  • 1 tl komijnpoeder
  • ½ tl chipotl of gerookte paprikapoeder*
  • ¼ tl chiliflakes
  • enkele druppels limoensap naar smaak
  • olijfolie*
  • peper, zout
  • VOOR DE MAYONAISE
  • 4 el mayonaie
  • 2 el srirachasaus
  • 1 el limoensap
  • 1 tl maple syrup
  • snuf zout

Instructies
 

  • Bak de ui samen met de knoflook in 1 eetlepel olie tot ze glazig zien
  • Doe de gebakken uien samen met de kidneybonen, havermout, de specerijen en de gehakte pinda’s in een keukenmachine en draai tot een grove puree. Breng deze op smaak met wat peper en zout en een paar druppels limoensap
  • Maak burgers van het mengsel en wentel deze door de panko zodat ze helemaal bedekt zijn en laat de burgers een uur opstijven in de koelkast. Maak ondertussen de mayonaise door alle ingrediënten hiervoor door elkaar te roeren
  • Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak hierin de burgers ongeveer 7 minuten aan beide zijde op middelhoog vuur tot ze een krokant korstje hebben. Serveer de burgers met de saus

Notities

Ingrediënten met * zijn fairtrade
  • Tip: Is het bonenmengsel wat droog, voeg dan wat water toe. Is het iets te nat kun je nog wat havermout toevoegen. Dit kan verschillen afhankelijk van welke havermout vlokken je gebruikt
Trefwoord glutenvrij, vegetarisch