Ga terug

Marokkaanse Harira soep met tomaten en linzen

Bereidingstijd 40 minuten
Gang Hoofdgerecht, Soep
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 aardappel
  • ½ pompoen
  • 1 el olijfolie
  • 250 g linzen
  • 400 ml tomatenblokjes
  • 750 ml water
  • 250 g kikkererwten
  • 1 handje peterselie
  • 1 pakje Marokkaanse Harira soep kruidenpasta*
  • Turks brood

Instructies
 

  • Schil en snijd de aardappel in stukjes en bak de aardappel en pompoen 3 minuten in wat olijfolie in een soeppan
  • Voeg dan de linzen, blokjes tomaat en kruidenpasta toe en bak nog 3 minuten
  • Voeg 750ml water toe en breng aan de kook. Laat de soep afgedekt op matig vuur 10 minuten zachtjes koken
  • Vervolgens doe je de de (uitgelekte) kikkererwten erbij en laat je het nog ca. 10 minuten zachtjes gaar koken
  • Verwarm ondertussen het Turks brood in de oven ( 180°) mocht je dat lekker vinden. De soep is klaar als hij een klein beetje gebonden is
  • Bestrooi de soep met fijngesneden peterselie en serveer het brood erbij

Notities

Ingrediënten met * zijn fairtrade
Trefwoord vegetarisch