Zet de kipfilet op in een pannetje koud water en breng aan de kook. Laat 10 minuten tegen de kook aan pocheren (niet laten koken). Zet het vuur na 10 minuten uit en laat de kip afkoelen in het kookvocht. Wanneer de kip is afgekoeld kun je deze in fijne stukjes plukken en verdelen over vier kommen
Kook de noedels zoals aangegeven op de verpakking, spoel ze koud en verdeel ze ook over de kommen
Kook de eieren zeven minuten, laat ze afkoelen en halveer ze in de lengte
Hak de knoflook en de koriander, snijd de paksoi in repen en de lente-ui in ringen. Verwijder de zaadjes uit de rode peper en snijd ook de peper in ringen. Borstel de paddenstoelen schoon en scheur ze in stukken
Verhit wat olie in een pan en fruit hierin de knoflook met de rode peper. Doe de paddenstoelen en het harde gedeelte van de paksoi erbij en bak op hoog vuur kort mee (de groente mag een beetje knapperig blijven), blus af met een scheutje sojasaus. Verdeel ook de gebakken groenten over de vier komen en doe hier ook het zachte gedeelte van de paksoi, de taugé en de lente-ui rauw bij
Breng de bouillon aan de kook en breng eventueel nog op smaak met wat zout en peper als dit nodig is. Roer de miso los in een kommetje met een beetje bouillon en giet het mengsel terug in de pan. Giet de hete bouillon over de noodles en de groenten in de kommen
Leg in elke kom twee helften ei en bestrooi met geroosterde sesam en de gehakte koriander. Druppel over je ramen voor het uitserveren nog heel voorzichtig een klein beetje sesamolie. Maak eventueel af met wat chiliflakes voor wat meer pit. Geniet van je Japanse ramen!