Roer een eetlepel olie door de kruidenpasta zodat het iets smeuïger wordtDoe alle gesneden groenten (1 rode paprika, 1 gele paprika, 1 kleine aubergine, 1 kleine courgette, 2 rode uien) in een kom en verdeel de pasta erdoor zodat alles goed verdeeld is
Rijg alle groenten om en om aan de prikkers en leg ze op een met bakpapier bekleedde ovenplaat. Laat de groentekebab in ongeveer 40 minuten gaar worden. Draai ze tussendoor een keer om
Maak ondertussen de muhammara:Stop 100 gr walnoten, 1 pot gegrilde paprika’s, 1 rode peper, 40 gr panko of paneermeel, 1 ui, 2 tenen knolfook, 50 gr granaatappelpitjes, 1 el granaatappel melasse, 1 el citroensap, 1 tl gemalen komijnpoeder, (houd wat granaatappelpitjes apart voor de garnering) in een keukenmachine en draai tot een smeuïge massa. Giet tijdens het draaien van de machine langzaam 3 el olijfolie erbij. Breng de muhammara op smaak met peper en zout en garneer met de achtergehouden granaatappelpitjes.
Leg de groentekebab op een mooie schaal, bestrooi met de gehakte peterselie en serveer met de muhammara en couscous of pita