Ga terug

Groentekebab met Muhammara

Bereidingstijd 20 minuten
40 minuten wachttijd 40 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Hoofdgerecht
Keuken Midden Oosten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 rode paprika in gelijke stukken
  • 1 gele paprika in gelijke stukken
  • 1 el olijfolie
  • 1 kleine aubergine in dunne plakken
  • 1 kleine courgette in dunne plakken
  • 2 rode uien in parten
  • 1 el peterselie fijngehakt
  • 1 pot gegrilde paprika's uitgelekt en in stukjes
  • 100 gr walnoten fijngehakt
  • 1 rode peper fijngehakt
  • 40 gr panko of paneermeel
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • 50 gr granaatappelpitjes
  • 1 el granaatappelmelasse
  • 1 el citroensap
  • 1 tl gemalen komijnpoeder
  • 3 el olijfolie
  • peper / zout
  • 1 pakje Kebab kruidenpasta*

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Roer een eetlepel olie door de kruidenpasta zodat het iets smeuïger wordt
    Doe alle gesneden groenten (1 rode paprika, 1 gele paprika, 1 kleine aubergine, 1 kleine courgette, 2 rode uien)  in een kom en verdeel de pasta erdoor zodat alles goed verdeeld is
  • Rijg alle groenten om en om aan de prikkers en leg ze op een met bakpapier bekleedde ovenplaat. Laat de groentekebab in ongeveer 40 minuten gaar worden. Draai ze tussendoor een keer om
  • Maak ondertussen de muhammara:
    Stop 100 gr walnoten, 1 pot gegrilde paprika’s, 1 rode peper, 40 gr panko of paneermeel, 1 ui, 2 tenen knolfook, 50 gr granaatappelpitjes, 1 el granaatappel melasse, 1 el citroensap, 1 tl gemalen komijnpoeder, (houd wat granaatappelpitjes apart voor de garnering) in een keukenmachine en draai tot een smeuïge massa. Giet tijdens het draaien van de machine langzaam 3 el olijfolie erbij. Breng de muhammara op smaak met peper en zout en garneer met de achtergehouden granaatappelpitjes.
  • Leg de groentekebab op een mooie schaal, bestrooi met de gehakte peterselie en serveer met de muhammara en couscous of pita

Notities

Ingrediënten met * zijn fairtrade
Trefwoord vegetarisch