Ga terug

Kip-kebab met kikkererwtensalade

Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Midden Oosten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 300 g kippendijfilet in smalle reepjes
  • 2 citroenen in dunne plakjes
  • 2 el olijfolie
  • 1 el tahin
  • 1 el citroensap
  • 1 teen knoflook gehakt
  • 1 sjalotje gesnipperd
  • 1 rode ui in ringen
  • 1 zoete puntpaprika in gelijke stukjes
  • ½ komkommer in halve plakken gesneden
  • 1 el sesamzaadjes geroosterd
  • 2 el koriander of peterselie gehakt
  • 1 tl za'atar
  • 1 el pompoenpitten
  • pitabrood
  • 1 pakje Kebab kruidenpasta*
  • 1 blik Kikkererwten* afgespoeld en uitgelekt
  • ½ el Honing*

Instructies
 

  • Marineer de reepjes kip in de kruidenpasta
  • Maak ondertussen de kikkererwtensalade. Roer voor de dressing de olijfolie, citroensap, tahin, honing, knoflook en sjalot door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
    Doe de kikkererwten, puntpaprika, rode ui en komkommer in een salade schaal en roer hier de dressing door. Bestrooi de salade met de koriander, za’atar, sesamzaadjes en pompoenpitten.
  • Rijg de gemarineerde kip aan een prikker. Na elk stukje kip prik je een dubbelgevouwen schijfje citroen. Eindig met een stukje kip
  • Grill de kebab op een hete grilplaat of pan aan alle kanten gaar in ongeveer 15 minuten
  • Serveer de kebab met de kikkererwtensalade, pitabrood en eventueel een frisse dip van dikke yoghurt met wat zout en gehakte munt

Notities

Ingrediënten met * zijn fairtrade