Ga terug

Kebab met aubergine-salade

Bereidingstijd 40 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Midden Oosten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 400-500 gr lams- of rundergehakt
  • 1 ei
  • 2 el paneermeel
  • ½ citroen in parten
  • 4 pitabroodjes
  • 1 pakje Kebab kruidenpasta*

Instructies
 

  • Meng de kebab-kruidenpasta met het gehakt, het ei en de paneermeel goed door elkaar en verdeel het gehakt in balletjes van ongeveer 50 gram per stuk. Maak van elke bal een worstje en prik hier een satéprikker door
  • Begin alvast met het bereiden van de aubergine salade
  • Smeer de kebab in met een beetje olijfolie en gril ze op een hete grilplaat of pan rondom tot ze gekleurd en gaar zijn in ongeveer 10 à 12 minuten
  • Serveer de kebab met de citroenparten, aubergine salade, vers pitabrood en eventueel nog wat extra yoghurt

Notities

Ingrediënten met * zijn fairtrade