Ga terug

Thaise gele curry met kip, paksoi en doperwtjes

Bereidingstijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Thais
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 400 g kipfilet of vegetarische kipstuckjes
  • 1 rode ui
  • 1 paksoi
  • 150 g doperwten
  • 1 bosje koriander
  • 2 el pinda's
  • 1 el kokosolie om in te bakken
  • 400 ml Kokosmelk*
  • 1 Thaise gele curry kruidenpasta*
  • 300 g Pandanrijst*

Instructies
 

  • Kook de biologische pandanrijst zoals aangegeven op de verpakking
  • Snipper de ui, snijd de kip en paksoi in reepjes. Houd het witte gedeelte van de paksoi apart van de groene bladeren. Hak de koriander fijn en de pinda’s grof
  • Verwarm de kokosolie en bak hierin de kip rondom bruin. Voeg de ui en het witte gedeelte van de paksoi toe. Bak al roerend 2 minuten mee
  • Schep de Thaise Gele Curry kruidenpasta erdoor en bak deze nog 1 minuut mee op hoog vuur. Blus de curry af met de kokosmelk en breng aan de kook
  • Laat de curry op laag vuur ongeveer 5 minuten sudderen tot de groenten beetgaar zijn. Doe het groene gedeelte van de paksoi en de doperwten erbij en wam nog 1 minuut door
  • Verdeel de rijst over de borden en schep hierover de curry. Bestrooi het gerecht met de koriander en de gehakte pinda’s

Notities

Ingrediënten met * zijn fairtrade
Tip:
  • In plaats van koriander kan je ook peterselie gebruiken en probeer voor de verandering eens cashewnoten in plaats van pinda’s
  • Maak ‘m vega door de kip te vervangen door vegetarische kipstuckjes
  • Deze gele curry is mildpittig. Houd je van wat pit? Serveer dan met een flinke lepel Sambal Badjak
Trefwoord curry, kip / veg. kipstucjes