Ga terug

Teriyaki paddenstoelen met rijstnoedels

Bereidingstijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Thais
Porties 4

Ingrediƫnten
  

  • 250 g kastanjechampignons
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 uien
  • 300 g broccoli
  • 1 rode peper
  • 15 g bieslook gehakt
  • 2 el olijfolie
  • peper/ zout
  • 1 flesje Woksaus Teriyaki*
  • 1 pak Witte Rijstnoedels*

Instructies
 

  • Borstel de paddenstoelen schoon en snijd ze in kwarten
  • Snijd de broccoli in kleine stukjes ( je kan ook gewoon de stronk gebruiken). Blancheer de broccoli ongeveer 3 minuten en spoel koud onder de kraan. Laat goed uitlekken
  • Kook de rijstnoedels zoals aangegeven op de verpakking. Zet even weg tot verder gebruik
  • Snipper de uien en hak de knoflook fijn. Verwijder de zaadjes uit de rode peper en snijd de peper in fijne reepjes. Fruit de uien, knoflook en rode peper in 2 eetlepels olie op matig vuur tot alles mooi glazig ziet
  • Voeg de paddenstoelen toe en bak mee tot ze gaar zijn
  • Roer de Teriyaki woksaus door de groenten en voeg tegelijk de broccoli en noedels toe. Warm het geheel goed door en breng eventueel op smaak met peper en zout.
  • Verdeel als laatst de gehakte bieslook over het gerecht

Notities

Ingrediƫnten met* zijn fairtrade
Trefwoord vegetarisch