Meng 1 eetlepel Thaise rode curry pasta met 1 eetlepel olie en roer dit door de uitgelekte bananenbloesem
Bak de bananenbloesem samen met de oesterzwammen in een eetlepel olie in een koekenpan ongeveer 3 minuten om en om. Leg de gebakken bananenbloesem en oesterzwammen even apart tot verder gebruik
Verhit een eetlepel olie in een soeppan en bak hierin al roerend de ui met de sereh en de rest van de currypasta en een totdat de curry begint te geuren
Giet vervolgens de kokosroom en de groentebouillon in de pan en breng de soep aan de kook. Voeg de sugarsnaps toe en laat in ongeveer 5 minuten beetgaar worden en verwijder de serehstengels
Voeg tenslotte de gebakken bananenbloesem, oesterzwam en de taugé bij de soep en warm nog even goed door. Verdeel de Tom Yum over de borden en garneer met de limoenparten, de korianderblaadjes en eventueel wat ringetjes rode peper