Ga terug

Snelle wok met spinazie en bananenbloesem

Bereidingstijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Thais
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 1 teen knoflook geperst
  • 2 cm gember geraspt
  • 1 tl sesamolie
  • 1 el sesamzaad geroosterd
  • 500 g spinazie
  • olie om in te bakken
  • 1 blik Bananenbloesem* goed afgespoeld en uitgelekt
  • 4 el Sojasaus*
  • 2 el Chilisaus*
  • 1 el Honing*
  • 400 g Basmatirijst*

Instructies
 

  • Kook de rijst zoals beschreven op de verpakking
  • Meng de knoflook, gember, sesamolie, sojasaus, chilisaus en de honing tot een woksaus
  • Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak hierin de spinazie op hoog vuur tot deze is geslonken. Schenk de helft van de woksaus erbij en warm goed door
  • Verdeel de rijst over de borden en schep hier de gebakken spinazie over
  • Bak in dezelfde pan (waarin je de spinazie hebt gebakken) de bananenbloesem ongeveer 2 minuten op hoog vuur, voeg de rest van de woksaus toe en warm even door. Verdeel de bananenbloesem over de spinazie. Bestrooi het gerecht met sesamzaadjes en eventueel wat rode peperflakes

Notities

Ingrediƫnten met * zijn fairtrade
Opm.: bananenbloesem heeft de structuur van vis
Trefwoord snel, vegetarisch, wokken