Ga terug

Chocolade panna cotta

Bereidingstijd 20 minuten
Wachten 3 uur
Totale tijd 3 uur 20 minuten
Gang Nagerechten
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 3 blaadjes witte gelatine
  • 500 g slagroom
  • 50 g rietsuiker*
  • 200 g pure chocolade* grof gehakt
  • 2-3 eetl likeur bijv. koffie-, chocolade-, of noten-
  • 25 g witte chocolade*
  • 25 g melkchocolade*
  • gemalen kaneel naar smaak

Instructies
 

  • Week de gelatine 5 minuten in een kom met ruim koud water
  • Breng in een steelpan de slagroom met de suiker aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost
  • Voeg de pure chocolade toe en laat op laag vuur in de warme room smelten
  • Neem de pan van het vuur en los al roerende de goed uitgeknepen gelatine op in de warme chocoladeroom
  • Voeg de likeur toe
  • Spoel 4 puddingvormpjes (van 150 mom met koud water en laat goed uitlekken (niet afdrogen!)
  • Schenk de warme chocoladeroom in de vormpjes en laat afkoelen tot kamertemperatuur
  • Zet de vormpjes minstens 3 uur in de koelkast om op te stijven
  • De puddinkjes worden stijver als je ze langer in de koelkast laat staan
  • Hak intussen de witte- en melkchocolade elk apart in mooie schilfers
  • Houd de vormpjes enkele tellen in een kom heet water
  • Leg een bordje op de vormpjes en keer ze samen
  • Bestrooi de chocoladepuddinkjes met de chocoladeschilfers en naar smaak nog met een beetje kaneel

Notities

Ingrediënten met * zijn fairtrade
 
Tip: Neem de lang houdbare slagroom in de kartonnen pakjes. Deze is beter bestand tegen hitte dan verse slagroom uit het koelschap
 
Dit recept komt uit Delicious Magazine en is geproduceerd door Studio Philipi