Ga terug

Feestelijke choco-ananastaart met viooltjes

Bereidingstijd 1 uur
Gang Gebak
Porties 8 personen

Equipment

  • springvorm

Ingrediënten
  

  • plantaardige margarine
  • 350 g tarwemeel gezeefd
  • 1 zakje bakpoeder
  • mespunt zout*
  • 1 tl vanillepoeder
  • 300 g rietsuiker*
  • 200 ml olijfolie
  • 1 banaan gepeld en in stukjes
  • 250 ml kokosmelk* goed doorgeroerd
  • 5 ananasringen* uitgelekt en in stukjes
  • 50 g pure chocolade* in kleine stukjes
  • 100 g pure chocolade* in stukjes
  • 20 g kokosrasp en stukjes gedroogde mango
  • viooltjes of andere eetbare bloemen

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 gr C
  • Vet een springvorm in met margarine en bestrooi met meel
  • Mix het meel, bakpoeder, zout, vanille en de rietsuiker in een kom en roer goed
  • Pureer met een staafmixer in een andere kom de olie met de banaan en kokosmelk
  • Meng de droge ingrediënten met de natte. Roer hier de ananasstukjes en de stukjes pure chocolade (50 g) door. Mix goed, maar roer niet te lang (het beslag moet dik, stroperig, maar vooral niet te vloeibaar zijn)
  • Giet het beslag in de vorm en bak de taart in ongeveer 50 minuten gaar (Prik met een satéprikker voorzichtig in het midden van de taart. Als deze er schoon uitkomt is de taart klaar. Bak anders nog 10 minuten langer)
  • Laat de taart volledig afkoelen en stort voorzichtig op een schaal
  • Smelt de overige chocolade (100 g) au bain-marie
  • Giet de gesmolten chocolade over de taart en bestrooi met geraspte kokos en stukjes gedroogde mango. Versier met de viooltjes

Notities

Ingrediënten met * zijn fairtrade
Bron: 'Eerlijk eten'