Ga terug

Biologische kokos-limoenrijst met gemarineerde kip

Bereidingstijd 40 minuten
Gang Hoofdgerechten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 el plantaardige olie
  • 2 limoentjes
  • 4 biologische kipdijfilets
  • 1 tablet biologische kippenbouillon
  • 400 g biologische voorjaarsgroenten (aspergetips, (soja)boontjes, lenteui)
  • 2 el verse Thaise basilicum
  • 2 el verse koriander
  • 1 el vloeibare honing*
  • molen Zeezoutmix Chilipeper
  • 2 blikjes kokosmelk 270 ml*
  • 1 pak Pandanrijst biologisch*

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200⁰ C
  • Maak een marinade van olie, het sap van een limoen en de honing en marineer hierin de kippendijfilets
  • Bestrooi de kip royaal met zeezout
  • Leg de kippendijfilets op een met bakpapier beklede bakplaat en plaats ze in het midden van de oven
  • Rooster de kip ca. 20-30 minuten
  • Breng intussen 125 ml. water met de kokosmelk aan de kook
  • Voeg een bouillontablet, de rijst en het sap van 1 limoen toe en kook de rjst in 10 minuten gaar
  • Voeg, indien nodig, extra water toe
  • Kook ondertussen de voorjaarsgroenten in een aparte pan beetgaar en giet ze af
  • Voeg ze de laatste paar minuten bij de rijst
  • Zet het vuur uit, hak de kruiden fijn en voeg dit ook bij de risotto
  • Serveer met de kip uit de oven

Notities

Ingrediënten met * zijn fairtrade