Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Biologische kokos-limoenrijst met gemarineerde kip
Recept afdrukken
Pin Recipe
Bereidingstijd
40
minuten
min
Gang
Hoofdgerechten
Porties
4
personen
Ingredients
1
el
plantaardige olie
2
limoentjes
4
biologische kipdijfilets
1
tablet biologische kippenbouillon
400
g
biologische voorjaarsgroenten (aspergetips, (soja)boontjes, lenteui)
2
el
verse Thaise basilicum
2
el
verse koriander
1
el
vloeibare honing*
molen Zeezoutmix Chilipeper
2
blikjes
kokosmelk 270 ml*
1
pak
Pandanrijst biologisch*
Instructions
Verwarm de oven voor op 200⁰ C
Maak een marinade van olie, het sap van een limoen en de honing en marineer hierin de kippendijfilets
Bestrooi de kip royaal met zeezout
Leg de kippendijfilets op een met bakpapier beklede bakplaat en plaats ze in het midden van de oven
Rooster de kip ca. 20-30 minuten
Breng intussen 125 ml. water met de kokosmelk aan de kook
Voeg een bouillontablet, de rijst en het sap van 1 limoen toe en kook de rjst in 10 minuten gaar
Voeg, indien nodig, extra water toe
Kook ondertussen de voorjaarsgroenten in een aparte pan beetgaar en giet ze af
Voeg ze de laatste paar minuten bij de rijst
Zet het vuur uit, hak de kruiden fijn en voeg dit ook bij de risotto
Serveer met de kip uit de oven
Notes
Ingrediënten met * zijn fairtrade