Ga terug

Biologische kokos-limoenrijst met gemarineerde kip

Bereidingstijd 40 minuten
Porties: 4 personen
Gang: Hoofdgerechten

Ingrediënten
  

  • 1 el plantaardige olie
  • 2 limoentjes
  • 4 biologische kipdijfilets
  • 1 tablet biologische kippenbouillon
  • 400 g biologische voorjaarsgroenten (aspergetips, (soja)boontjes, lenteui)
  • 2 el verse Thaise basilicum
  • 2 el verse koriander
  • 1 el vloeibare honing*
  • molen Zeezoutmix Chilipeper
  • 2 blikjes kokosmelk 270 ml*
  • 1 pak Pandanrijst biologisch*

Method
 

  1. Verwarm de oven voor op 200⁰ C
  2. Maak een marinade van olie, het sap van een limoen en de honing en marineer hierin de kippendijfilets
  3. Bestrooi de kip royaal met zeezout
  4. Leg de kippendijfilets op een met bakpapier beklede bakplaat en plaats ze in het midden van de oven
  5. Rooster de kip ca. 20-30 minuten
  6. Breng intussen 125 ml. water met de kokosmelk aan de kook
  7. Voeg een bouillontablet, de rijst en het sap van 1 limoen toe en kook de rjst in 10 minuten gaar
  8. Voeg, indien nodig, extra water toe
  9. Kook ondertussen de voorjaarsgroenten in een aparte pan beetgaar en giet ze af
  10. Voeg ze de laatste paar minuten bij de rijst
  11. Zet het vuur uit, hak de kruiden fijn en voeg dit ook bij de risotto
  12. Serveer met de kip uit de oven

Notities

Ingrediënten met * zijn fairtrade