Ga terug

Rijstnoedels met gebakken currygroenten

Bereidingstijd 20 minuten
Gang Hoofdgerechten
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 5 el kokosolie
  • 300 g kip(dij)filet
  • 2 venkelknollen
  • 200 g groene aspergetips, in stukjes
  • 2 el verse peterselie
  • 1 pak Zilvervlies Rijstnoedels*
  • 2-3 el Groene Curry Kruidenpasta*
  • 1 el Honing vloeibaar*
  • Sambal Badjak*

Instructies
 

  • Bereid de rijstnoedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking
  • Verhit 2 el (kokos)olie in een wok en voeg naar smaak de curry en de honing toe
  • Bak hierin kort de kipstukjes
  • Halveer de venkelknollen, verwijder de harde kern, snijd de venkel in reepjes en voeg het toe aan de kipstukjes
  • Bak alles enkele minuten en voeg dan de aspergetips toe
  • Bak tot de groenten beetgaar zijn
  • Verhit in een andere pan de overige (kokos)olie en bak hierin kort de rijstnoedels
  • Voeg sambal naar smaak toe
  • Meng het kipgroentenmengsel met de noedels en garneer met de grof gehakte peterselie

Notities

Ingrediƫnten met * zijn fairtrade
 
Tip 1: Vervang de kipstukjes door een vegetarisch product
Tip 2: Wil je liever wat meer curry gebruiken? Houd dan de verhouding 1 el honing op 2 el curry aan
 
Wijntip: Pinotage (rood), Zuid-Afrika, Fair Trade Original