Ga terug

Rijstnoedels met gebakken currygroenten

Bereidingstijd 20 minuten
Porties: 4 personen
Gang: Hoofdgerechten

Ingrediƫnten
  

  • 5 el kokosolie
  • 300 g kip(dij)filet
  • 2 venkelknollen
  • 200 g groene aspergetips, in stukjes
  • 2 el verse peterselie
  • 1 pak Zilvervlies Rijstnoedels*
  • 2-3 el Groene Curry Kruidenpasta*
  • 1 el Honing vloeibaar*
  • Sambal Badjak*

Method
 

  1. Bereid de rijstnoedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking
  2. Verhit 2 el (kokos)olie in een wok en voeg naar smaak de curry en de honing toe
  3. Bak hierin kort de kipstukjes
  4. Halveer de venkelknollen, verwijder de harde kern, snijd de venkel in reepjes en voeg het toe aan de kipstukjes
  5. Bak alles enkele minuten en voeg dan de aspergetips toe
  6. Bak tot de groenten beetgaar zijn
  7. Verhit in een andere pan de overige (kokos)olie en bak hierin kort de rijstnoedels
  8. Voeg sambal naar smaak toe
  9. Meng het kipgroentenmengsel met de noedels en garneer met de grof gehakte peterselie

Notities

Ingrediƫnten met * zijn fairtrade
 
Tip 1: Vervang de kipstukjes door een vegetarisch product
Tip 2: Wil je liever wat meer curry gebruiken? Houd dan de verhouding 1 el honing op 2 el curry aan
 
Wijntip: Pinotage (rood), Zuid-Afrika, Fair Trade Original