Ga terug

Soy ginger kip met mango en rijst

Bereidingstijd 20 minuten
Gang Hoofdgerechten
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 2 el. olijfolie
  • 1 flinke rode ui gepeld en grof gesnipperd
  • 1 flinke teen knoflook
  • 300 g kipdijfilet in blokjes
  • zout
  • 2 gele paprika's in repen
  • 1/2 witte kool in repen
  • klein bosje verse koriander blaadjes grof gehakt
  • 300 g Pandan Zilvervliesrijst*
  • 1/2 flesje Woksaus Soy Ginger
  • 1 blikje Mangoschijven* uitgelekt en in blokjes

Instructies
 

  • Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking
  • Verhit intussen de olie in een hapjespan, voeg de uisnippers toe, pers de teen knoflook erboven uit en fruit het geheel
  • Bestrooi de blokjes kip met het zout en meng het bij het ui-knoflook mengsel
  • Voeg de paprika, de witte kool en de woksaus toe
  • Roer alles goed door elkaar en laat het gerecht ca. 20 minutetn pruttelen op laag vuur
  • Voeg als laatste de mangoblokjes toe en verwarm 1-2 minuten mee
  • Serveer bij de rijst en garneer met verse koriander

Notities

Ingrediënten met * zijn fairtrade