Ga terug

Soy ginger kip met mango en rijst

Bereidingstijd 20 minuten
Porties: 4 personen
Gang: Hoofdgerechten

Ingrediƫnten
  

  • 2 el. olijfolie
  • 1 flinke rode ui gepeld en grof gesnipperd
  • 1 flinke teen knoflook
  • 300 g kipdijfilet in blokjes
  • zout
  • 2 gele paprika's in repen
  • 1/2 witte kool in repen
  • klein bosje verse koriander blaadjes grof gehakt
  • 300 g Pandan Zilvervliesrijst*
  • 1/2 flesje Woksaus Soy Ginger
  • 1 blikje Mangoschijven* uitgelekt en in blokjes

Method
 

  1. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking
  2. Verhit intussen de olie in een hapjespan, voeg de uisnippers toe, pers de teen knoflook erboven uit en fruit het geheel
  3. Bestrooi de blokjes kip met het zout en meng het bij het ui-knoflook mengsel
  4. Voeg de paprika, de witte kool en de woksaus toe
  5. Roer alles goed door elkaar en laat het gerecht ca. 20 minutetn pruttelen op laag vuur
  6. Voeg als laatste de mangoblokjes toe en verwarm 1-2 minuten mee
  7. Serveer bij de rijst en garneer met verse koriander

Notities

Ingrediënten met * zijn fairtrade