Ga terug

Gebakken rijstnoedels met kipspiesje

Bereidingstijd 25 minuten
Gang Hoofdgerechten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 courgette
  • 200 g kipfilet in stukjes
  • scheutje kokosolie
  • 1 zak kroepoek
  • 1 pak (zilvervliesrijst)noedels*
  • 1/2 flesje Woksaus Soy Ginger
  • 1 blikje ananasstukjes* uitgelekt
  • scheutje Sojasaus*
  • Sambal Badjak*

Instructies
 

  • Bereid de rijstnoedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking
  • Schaaf van de courgette lange, brede linten met behulp van een kaasschaaf. Gooi het binnenste deel, de zaden, weg
  • Marineer de courgettelinten in de woksaus
  • Neem de courgettelinten uit de saus en voeg de kipstukjes toe aan de soy gingersaus
  • Maak van de courgettelinten rolletjes en rijg ze om en om met de ananasstukjes en de gemarineerde kipstukjes aan satéstokjes
  • Verhit een grillpan en gril de spiesjes rondom tot de kip goudbruin en gaar is
  • Verhit intussen in een wok een scheutje olie en bak de noedels
  • Voeg sojasaus en sambal naar smaak toe en serveer bij de spiesjes
  • Lekker met kroepoek en limoenwater

Notities

Ingrediënten met * zijn fairtrade
Wijntip: Pinotage (rood), Zuid Afrika. Fair Trade Original