Ga terug

Gebakken rijstnoedels met kipspiesje

Bereidingstijd 25 minuten
Porties: 4 personen
Gang: Hoofdgerechten

Ingrediënten
  

  • 1 courgette
  • 200 g kipfilet in stukjes
  • scheutje kokosolie
  • 1 zak kroepoek
  • 1 pak (zilvervliesrijst)noedels*
  • 1/2 flesje Woksaus Soy Ginger
  • 1 blikje ananasstukjes* uitgelekt
  • scheutje Sojasaus*
  • Sambal Badjak*

Method
 

  1. Bereid de rijstnoedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking
  2. Schaaf van de courgette lange, brede linten met behulp van een kaasschaaf. Gooi het binnenste deel, de zaden, weg
  3. Marineer de courgettelinten in de woksaus
  4. Neem de courgettelinten uit de saus en voeg de kipstukjes toe aan de soy gingersaus
  5. Maak van de courgettelinten rolletjes en rijg ze om en om met de ananasstukjes en de gemarineerde kipstukjes aan satéstokjes
  6. Verhit een grillpan en gril de spiesjes rondom tot de kip goudbruin en gaar is
  7. Verhit intussen in een wok een scheutje olie en bak de noedels
  8. Voeg sojasaus en sambal naar smaak toe en serveer bij de spiesjes
  9. Lekker met kroepoek en limoenwater

Notities

Ingrediënten met * zijn fairtrade
Wijntip: Pinotage (rood), Zuid Afrika. Fair Trade Original