Ga terug

Mexicaanse kip in chocoladesaus

Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerechten
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 4 kippenbouten zonder vel
  • snuf kaneel
  • 1 el bloem
  • 2 el plantaardige olie
  • 2 uien gesnipperd
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 100 g tomatenpuree
  • 400 ml kippenbouillon
  • zeezoutmix chilipeper
  • 2 el Cacaopoeder
  • 1 el Sambal Badjak*
  • 2 tl Honing of Rietsuiker*
  • 1 pak Rijst*
  • groente / salade naar keuze

Instructies
 

  • Wrijf de kippenbouten in met een mix van zeezoutmix, kaneel en bloem
  • Verhit olie in een braadpan en braad de kippenbouten rondom bruin
  • Neem de bouten uit de pan, voeg de ui en knoflook toe en fruit deze in het achtergebleven braadvet
  • Voeg de cacaopoeder, de sambal en de tomatenpuree toe en roer door elkaar
  • Blus af met 400 ml kippenbouillon en laat het geheel even pruttelen
  • Pureer, indien gewenst, de saus glad met behulp van een staafmixer
  • Voeg de kippenbouten weer toe en laat ze 20 minuten gaar stoven op laag vuur
  • Voeg zo nodig nog wat water toe
  • Voeg naar smaak meer sambal en wat honing of rietsuiker toe
  • Bereid intussen de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking
  • Serveer de pollo con mole met groente of salade naar keuze

Notities

Ingrediënten met * zijn fairtrade