Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Mexicaanse kip in chocoladesaus
Recept afdrukken
Pin Recipe
Bereidingstijd
30
minuten
min
Gang
Hoofdgerechten
Porties
4
personen
Ingredients
4
kippenbouten
zonder vel
snuf kaneel
1
el
bloem
2
el
plantaardige olie
2
uien
gesnipperd
2
tenen
knoflook
geperst
100
g
tomatenpuree
400
ml
kippenbouillon
zeezoutmix chilipeper
2
el
Cacaopoeder
1
el
Sambal Badjak*
2
tl
Honing of Rietsuiker*
1
pak
Rijst*
groente / salade naar keuze
Instructions
Wrijf de kippenbouten in met een mix van zeezoutmix, kaneel en bloem
Verhit olie in een braadpan en braad de kippenbouten rondom bruin
Neem de bouten uit de pan, voeg de ui en knoflook toe en fruit deze in het achtergebleven braadvet
Voeg de cacaopoeder, de sambal en de tomatenpuree toe en roer door elkaar
Blus af met 400 ml kippenbouillon en laat het geheel even pruttelen
Pureer, indien gewenst, de saus glad met behulp van een staafmixer
Voeg de kippenbouten weer toe en laat ze 20 minuten gaar stoven op laag vuur
Voeg zo nodig nog wat water toe
Voeg naar smaak meer sambal en wat honing of rietsuiker toe
Bereid intussen de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking
Serveer de pollo con mole met groente of salade naar keuze
Notes
Ingrediënten met * zijn fairtrade