Ga terug

Mexicaanse kip in chocoladesaus

Bereidingstijd 30 minuten
Porties: 4 personen
Gang: Hoofdgerechten

Ingrediƫnten
  

  • 4 kippenbouten zonder vel
  • snuf kaneel
  • 1 el bloem
  • 2 el plantaardige olie
  • 2 uien gesnipperd
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 100 g tomatenpuree
  • 400 ml kippenbouillon
  • zeezoutmix chilipeper
  • 2 el Cacaopoeder
  • 1 el Sambal Badjak*
  • 2 tl Honing of Rietsuiker*
  • 1 pak Rijst*
  • groente / salade naar keuze

Method
 

  1. Wrijf de kippenbouten in met een mix van zeezoutmix, kaneel en bloem
  2. Verhit olie in een braadpan en braad de kippenbouten rondom bruin
  3. Neem de bouten uit de pan, voeg de ui en knoflook toe en fruit deze in het achtergebleven braadvet
  4. Voeg de cacaopoeder, de sambal en de tomatenpuree toe en roer door elkaar
  5. Blus af met 400 ml kippenbouillon en laat het geheel even pruttelen
  6. Pureer, indien gewenst, de saus glad met behulp van een staafmixer
  7. Voeg de kippenbouten weer toe en laat ze 20 minuten gaar stoven op laag vuur
  8. Voeg zo nodig nog wat water toe
  9. Voeg naar smaak meer sambal en wat honing of rietsuiker toe
  10. Bereid intussen de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking
  11. Serveer de pollo con mole met groente of salade naar keuze

Notities

Ingrediënten met * zijn fairtrade