Ingrediƫnten
Method
- Wrijf de kippenbouten in met een mix van zeezoutmix, kaneel en bloem
- Verhit olie in een braadpan en braad de kippenbouten rondom bruin
- Neem de bouten uit de pan, voeg de ui en knoflook toe en fruit deze in het achtergebleven braadvet
- Voeg de cacaopoeder, de sambal en de tomatenpuree toe en roer door elkaar
- Blus af met 400 ml kippenbouillon en laat het geheel even pruttelen
- Pureer, indien gewenst, de saus glad met behulp van een staafmixer
- Voeg de kippenbouten weer toe en laat ze 20 minuten gaar stoven op laag vuur
- Voeg zo nodig nog wat water toe
- Voeg naar smaak meer sambal en wat honing of rietsuiker toe
- Bereid intussen de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking
- Serveer de pollo con mole met groente of salade naar keuze
Notities
Ingrediënten met * zijn fairtrade