Ga terug

Kipspiesjes met zoetzure groenten en noedels

Bereidingstijd 15 minuten
Gang Hoofdgerechten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 6 el olijfolie
  • 1-2 teentjes knoflook geperst
  • 450 g kipfilet
  • zout
  • 1 rode puntpaprika in stukjes
  • 2-3 bosui in stukjes van ca. 2 cm.
  • 600 g oosterse wokgroenten champignons, peultjes, paksoi
  • 2 tl Sambal Badjak*
  • 3 el Ketjap Manis
  • 1 flesje Woksaus Zoetzuur*
  • 1 pak Noedels
  • satéprikkers

Instructies
 

  • Maak een marinade van 4 eetlepels olijfolie, sambal,knoflook en ketjap.
  • Snijd de kipfilet in dunne repen, bestrooi ze met zout en roer ze door de marinade
  • Laat de kip ca. 5 minuten in de marinade staan
  • Voeg de stukjes paprika en bosui bij de marinade en meng het geheel goed door elkaar
  • Rijg 2 repen kip aan één satéprikker met daartussen afwisselend de rode paprika en de bosui
  • Maak minimaal 12 satéprikkers
  • Verhit een grillpan, leg de spiesjes in de pan en bak ze in enkele minuten rondom bruin en gaar
  • Verhit de overige olie in een koekenpan en bak de peultjes, de gehalveerde champignons en gesneden paksoi beetgaar
  • Verhit de woksaus in de laatste paar minuten mee
  • Bereid de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking
  • Serveer de spiesjes bij de zoetzure groenten en noedels

Notities

Ingrediënten met * zijn fairtrade
Wijntip: Pinotage (rood), Zuid-Afrika, Fair Trade Original