Ga terug

Kipspiesjes met zoetzure groenten en noedels

Bereidingstijd 15 minuten
Porties: 4 personen
Gang: Hoofdgerechten

Ingrediënten
  

  • 6 el olijfolie
  • 1-2 teentjes knoflook geperst
  • 450 g kipfilet
  • zout
  • 1 rode puntpaprika in stukjes
  • 2-3 bosui in stukjes van ca. 2 cm.
  • 600 g oosterse wokgroenten champignons, peultjes, paksoi
  • 2 tl Sambal Badjak*
  • 3 el Ketjap Manis
  • 1 flesje Woksaus Zoetzuur*
  • 1 pak Noedels
  • satéprikkers

Method
 

  1. Maak een marinade van 4 eetlepels olijfolie, sambal,knoflook en ketjap.
  2. Snijd de kipfilet in dunne repen, bestrooi ze met zout en roer ze door de marinade
  3. Laat de kip ca. 5 minuten in de marinade staan
  4. Voeg de stukjes paprika en bosui bij de marinade en meng het geheel goed door elkaar
  5. Rijg 2 repen kip aan één satéprikker met daartussen afwisselend de rode paprika en de bosui
  6. Maak minimaal 12 satéprikkers
  7. Verhit een grillpan, leg de spiesjes in de pan en bak ze in enkele minuten rondom bruin en gaar
  8. Verhit de overige olie in een koekenpan en bak de peultjes, de gehalveerde champignons en gesneden paksoi beetgaar
  9. Verhit de woksaus in de laatste paar minuten mee
  10. Bereid de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking
  11. Serveer de spiesjes bij de zoetzure groenten en noedels

Notities

Ingrediënten met * zijn fairtrade
Wijntip: Pinotage (rood), Zuid-Afrika, Fair Trade Original