Ingrediënten
Method
- Maak een marinade van 4 eetlepels olijfolie, sambal,knoflook en ketjap.
- Snijd de kipfilet in dunne repen, bestrooi ze met zout en roer ze door de marinade
- Laat de kip ca. 5 minuten in de marinade staan
- Voeg de stukjes paprika en bosui bij de marinade en meng het geheel goed door elkaar
- Rijg 2 repen kip aan één satéprikker met daartussen afwisselend de rode paprika en de bosui
- Maak minimaal 12 satéprikkers
- Verhit een grillpan, leg de spiesjes in de pan en bak ze in enkele minuten rondom bruin en gaar
- Verhit de overige olie in een koekenpan en bak de peultjes, de gehalveerde champignons en gesneden paksoi beetgaar
- Verhit de woksaus in de laatste paar minuten mee
- Bereid de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking
- Serveer de spiesjes bij de zoetzure groenten en noedels
Notities
Ingrediënten met * zijn fairtrade
Wijntip: Pinotage (rood), Zuid-Afrika, Fair Trade Original

