Ga terug

Thaise gele curry met drumsticks en kikkererwten

Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerechten
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 8 drumsticks
  • 2 uien
  • 2 rode paprika's
  • 400 g kikkererwten
  • 2 lente-uien
  • 15 g gehakte koriander of peterselie
  • 4 el dikke volle yoghurt
  • 1 limoen
  • olijfolie
  • 1 pak Thaise gele curry*
  • 400 ml kokosmelk*
  • 300 g basmatirijst*

Instructies
 

  • Snipper de uien en snijd de paprika's in kleine blokjes.
  • Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze af
  • Bak de drumsticks mooi bruin aan alle kanten in olie in een wok of hapjespan
  • Haal de kip uit de pan en leg even apart
  • Bak de currypasta in dezelfde pan kort op hoog vuur. Doe hier de gesneden groenten bij en roerbak twee minuten mee.
  • Voeg de kokosmelk toe en roer tot een mooie saus ontstaat.
  • Doe de drumsticks terug in de pan en laat ze in de curry gaar stoven. Dit duurt ongeveer 20 minuten
  • Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking
  • Roer de kikkererwten door de curry en laat nog even goed doorwarmen
  • Snijd de lente-ui in ringen en de limoen in parten
  • Verdeel de lente-ui en koriander over het gerecht
  • Serveer de gele curry met de rijst en een flinke lepel dikke yoghurt

Notities

Ingrediënten met * zijn fairtrade