Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Thaise gele curry met drumsticks en kikkererwten
Recept afdrukken
Pin Recipe
Bereidingstijd
30
minuten
min
Gang
Hoofdgerechten
Porties
4
personen
Ingredients
8
drumsticks
2
uien
2
rode paprika's
400
g
kikkererwten
2
lente-uien
15
g
gehakte koriander of peterselie
4
el
dikke volle yoghurt
1
limoen
olijfolie
1
pak
Thaise gele curry*
400
ml
kokosmelk*
300
g
basmatirijst*
Instructions
Snipper de uien en snijd de paprika's in kleine blokjes.
Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze af
Bak de drumsticks mooi bruin aan alle kanten in olie in een wok of hapjespan
Haal de kip uit de pan en leg even apart
Bak de currypasta in dezelfde pan kort op hoog vuur. Doe hier de gesneden groenten bij en roerbak twee minuten mee.
Voeg de kokosmelk toe en roer tot een mooie saus ontstaat.
Doe de drumsticks terug in de pan en laat ze in de curry gaar stoven. Dit duurt ongeveer 20 minuten
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking
Roer de kikkererwten door de curry en laat nog even goed doorwarmen
Snijd de lente-ui in ringen en de limoen in parten
Verdeel de lente-ui en koriander over het gerecht
Serveer de gele curry met de rijst en een flinke lepel dikke yoghurt
Notes
Ingrediënten met * zijn fairtrade