Ga terug

Thaise gele curry met drumsticks en kikkererwten

Bereidingstijd 30 minuten
Porties: 4 personen
Gang: Hoofdgerechten

Ingrediƫnten
  

  • 8 drumsticks
  • 2 uien
  • 2 rode paprika's
  • 400 g kikkererwten
  • 2 lente-uien
  • 15 g gehakte koriander of peterselie
  • 4 el dikke volle yoghurt
  • 1 limoen
  • olijfolie
  • 1 pak Thaise gele curry*
  • 400 ml kokosmelk*
  • 300 g basmatirijst*

Method
 

  1. Snipper de uien en snijd de paprika's in kleine blokjes.
  2. Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze af
  3. Bak de drumsticks mooi bruin aan alle kanten in olie in een wok of hapjespan
  4. Haal de kip uit de pan en leg even apart
  5. Bak de currypasta in dezelfde pan kort op hoog vuur. Doe hier de gesneden groenten bij en roerbak twee minuten mee.
  6. Voeg de kokosmelk toe en roer tot een mooie saus ontstaat.
  7. Doe de drumsticks terug in de pan en laat ze in de curry gaar stoven. Dit duurt ongeveer 20 minuten
  8. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking
  9. Roer de kikkererwten door de curry en laat nog even goed doorwarmen
  10. Snijd de lente-ui in ringen en de limoen in parten
  11. Verdeel de lente-ui en koriander over het gerecht
  12. Serveer de gele curry met de rijst en een flinke lepel dikke yoghurt

Notities

Ingrediënten met * zijn fairtrade