Ga terug

Surinaamse roti met Jackfruit

Bereidingstijd 45 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 uien gesnipperd
  • 1 teen knoflook fijn gehakt
  • ½

    Madame Jeannette (deze peper is extreem pittig. Of gebruik en gewone rode peper)
  • 2 el olijfolie
  • 4 tl masala
  • 1 tl komijn
  • 1 tl kurkuma
  • 350 g krieltjes (of 3 grote aardappels)
  • 250 g kousenband (of sperziebonen)
  • 1 el suiker
  • 3 eieren
  • zout en peper
  • 2 á 3 roti pannenkoeken
  • 1 tl chiliflakes optioneel
  • scheutje sojasaus*
  • 1 blik Jackfruit*

Instructies
 

  • Snipper de ui en hak de knoflook en madame Jeanette heel fijn.
    Verwarm de olie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui samen mer de knoflook en madame Jeanette ongeveer 5 minuten tot het wat glazig ziet
  • Roer de masala, komijn en kurkuma erdoor en fruit even mee. Giet er uiteindelijk nog een scheutje sojasaus bij
  • Snijd de krieltjes doormidden (of schil de aardappels en snijd in stukken) en spoel de Jackfruit goed af onder de koude kraan en laat uitlekken
  • Doe de aardappels en het Jackfruit bij het uienmengsel in de pan en roer door. Voeg water toe, zodat de aardappels en Jackfruit net niet helemaal onder staan en laat het geheel onder regelmatig roeren ongeveer 40 minuten stoven op laag vuur tot de aardappels gaar zijn en de Jackfruit uit elkaar valt
  • Giet er af en toe een scheutje water bij als het mengsel te droog wordt. Breng het geheel eventueel nog op smaak met zout en peper als alles gaar is
  • Verwijder de puntjes van de kousenband en snijd ze in stukken van ongeveer 5 cm. Blancheer de kousenband ongeveer 4 minuten in kokend water met wat suiker en zout tot ze beetgaar is en spoel koud onder de kraan om doorgaren te voorkomen. Je kunt de kousenband voor het serveren nog even mee verwarmen met de aardappels en Jackfruit
  • Kook de eieren 8 minuten tot ze hard zijn. Laat ze schrikken, pel ze en snijd ze doormidden
  • Verwarm de roti pannenkoeken in een droge koekenpan tot ze warm zijn.
    Leg op ieder bord een pannenkoek, schep hierin het groenten/aardappel mengsel en leg hierop het gekookte ei. Bestrooi eventueel nog met wat chiliflakes als je van extra pit houdt

Notities

Ingrediënten met * zijn fairtrade
  • In plaats van water zou je ook groentebouillon kunnen gebruiken voor nog meer smaak
  • Wanneer je deze roti helemaal plantaardig wilt maken, vervang dan het ei door geroosterde kikkererwten
Trefwoord vegetarisch