Voor de labneh:Leg de yoghurt op een platte schaal. Strooi hier het komijnzaad, de paprikapoeder en wat zeezout mix overheen. Maak de labneh af met een eetlepel olijfolie en fijngehakte korianderblaadjes
Voor de soep:Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwijder de draderige binnenkant van de pompoen, snijd het vruchtvlees in stukken (schillen is niet nodig) en leg deze in een ovenschaal
Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap het merg eruit. Meng het merg met de kaneel, wat zeezout mix en peper en strooi dit over de pompoen. Leg het vanillestokje erbij en besprenkel het geheel met 1 eetlepel olijfolie
Bak de pompoen ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. In ieder geval totdat hij gaar is
Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan tot ze gaan kleuren
Maak de knoflook, gember en sjalot schoon en snijd in stukjes. Maal het komijnzaad fijn met een vijzel. Fruit de knoflook, gember en sjalot samen met de komijn en kurkuma in een eetlepel olijfolie. Giet de kokosmelk en groentebouillon erbij. Voeg de geroosterde pompoen toe en breng de soep aan de kook
Pureer de soep met een staafmixer en breng eventueel extra op smaak met peper en de zeezout mix
Zeef de soep door deze met een bolle lepel door een zeef te wrijven. Gooi alles wat achter blijft in de zeef weg. Warm de gezeefde soep nog even goed door
Schep de soep in 4 soepkommen en garneer met de pompoenpitten en een klein toefje kiemgroenten. Serveer met vers afgebakken brood en de labneh