Ga terug

Gele curry van bloemkool met geroosterde kikkererwten

Bereidingstijd 20 minuten
+ 45 minuten wachttijd 45 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 1 bloemkool schoongemaakt en in gelijke roosjes
  • 2 rode uien in parten
  • 2 tenen knoflook fijn gehakt
  • 1 tl kerriepoeder
  • olijfolie
  • 200 g doperwten (diepvries)
  • 200 g kikkererwten afgespoeld en uitgelekt
  • 1 el Garam Masala
  • peper/zout
  • 2 lente-uien in ringen
  • 15 g koriander gehakt
  • 200 ml dikke yoghurt
  • 4 pitabroodjes
  • 1 pakje Thaise Gele Curry kruidenpasta*
  • 400 ml kokosmelk

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Roer twee eetlepels olie en de garam masala met de kikkererwten in een kom. Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel hierover de kikkererwten. Bestrooi ze met peper en zout. Zet ze voor dertig minuten in de oven en schep iedere tien minuten even om. Laat de kikkererwten afkoelen en zet weg tot verder gebruik
  • Draai de temperatuur van de oven terug naar 180 graden. Leg de bloemkool en de rode ui in parten op een met bakpapier bedekte ovenplaat. Roer twee eetlepels olijfolie met de knoflook en kerriepoeder door elkaar en verdeel dit over de bloemkoolroosjes en ui. Bestrooi met peper en zout. Zet in het midden van de oven en rooster ongeveer vijftien minuten tot de groenten beetgaar zijn
  • Bak de kruidenpasta kort op hoog vuur. Giet de kokosmelk erbij en breng aan de kook. Schep vervolgens de geroosterde bloemkool en rode ui er door. Voeg als laatste de doperwten toe en warm nog even goed door
  • Verwarm de pitabroodjes in de oven of broodrooster
  • Schep de curry in een schaal en garneer met de lente-ui, geroosterde kikkererwten en de gehakte koriander
  • Serveer met de yoghurt en de pitabroodjes

Notities

Ingrediƫnten met* zijn fairtrade
  • Tip: Varieer eens met het kruidenmengsel voor de knapperige kikkererwten, door bijvoorbeeld wat chilipeper toe te voegen voor extra pit
Trefwoord vegetarisch