Snijd de lente-ui in ringen en hak de koriander
Doe de kabeljauw samen met de bloem, het ei en de currypasta in de keukenmachine en laat draaien tot een fijne massa. Rasp de schil van de limoen erboven en doe de koriander en lente-ui erbij. Meng het geheel goed. (Houd een klein beetje koriander achter voor de garnering)
Maak je handen vochtig en rol zo’n 8 balletjes van het curry/vismengsel. Leg de balletjes op een met folie bedekte schaal en druk ze met de achterkant van een lepel plat (ongeveer 1 centimeter dik). Dek de koekjes af en zet minstens een half uur in de koelkast zodat ze kunnen opstijven
Snijd de sjalot en rode peper in dunne ringen. Snijd de komkommer overdwars doormidden en verwijder met een theelepel de zaadlijst. Snijd de komkommer in gelijke reepjes
Verwarm in een klein pannetje de azijn samen met de suiker op laag vuur totdat de suiker volledig is opgelost. Doe vervolgens de gesneden sjalot en rode peper erbij en laat het geheel afkoelen
Doe de komkommer in een schaaltje en giet hier het azijn mengsel overheen. Breng eventueel op smaak met peper en zout
Verhit in een wok of pan met dikke bodem een laagje olie tot ongeveer 180 graden en bak de viskoekjes rondom bruin en knapperig. Laat de koekjes uitlekken op keukenpapier
Leg de warme viskoekjes op een mooie schaal. Maak af met een paar druppels limoen en nog wat koriander naar smaak
Serveer de viskoekjes met de komkommer relish en eventueel wat naanbrood