Choco-hazelnoot Bloembrood
Ingrediënten
- 450-500 g tarwebloem
- 1 el gist gedroogd
- snuf zout
- 30 g boter gesmolten
- 200 ml melk lauwwarm
- handje hazelnoten grof gehakt
- 65 g Fijne Witte Kristalsuiker*
- ½ pot Hazelnootpasta*
- ¼ pot Chocoladepasta extra puur*
Instructies
- verwarm de oven voor op 175°C
- Meng de bloem, gist en het zout in een kom door elkaar
- Voeg 1 ei en 1 eigeel, de boter en de melk toe en kneed tot een soepel deeg. Is het nog iets te plakkerig, voeg dan nog wat bloem toe
- Dek het deeg af met folie en laat 1 uur rijzen
- Druk de lucht uit het deeg en verdeel het in vieren
- Kneed er bollen van en laat deze 10 minuten rijzen onder een doek
- Rol elke deegbol uit tot een ronde plak van gelijke grootte (gebruik een bord om de omvang te bepalen)
- Bestrijk 2 plakken met een flinke laag hazelnootpasta en 1 plak met chocoladepasta
- Leg de plakken op elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat
- Leg de plak met chocoladepasta in het midden en dek af met de laatste deegplak
- Leg het bord erop en snijd langs de rand overtollig deeg weg
- Haal het bord weg en plaats een kopje in het midden: snijd 12 taartpunt inkepingen tot aan het kopje
- Twist een punt 2,5 keer om en de naastliggende punt in tegengestelde richting ook 2,5 keer (dus naar elkaar toe) Druk ze tegen elkaar vast
- Herhaal dit tot er een bloemvorm ontstaat
- Bestrijk de bovenkant van het brood met het overige eiwit en bestrooi met hazelnootkruim
- Plaats het brood in het midden van de oven en bak in 15-20 min. goudbruin en gaar. Serveer direct. Lekker met boter
Notities
Ingrediënten met * zijn fairtrade
warme chocokokosmelk met slagroom
Ingrediënten
- 800 ml melk
- 8 tl Cacaopoeder*
- 6 tl Rietsuiker*
- 12 el Kokosmelk*
- 50 ml slagroom
- 2 tl Hagelslag puur*
Instructies
- Giet de melk in een steelpannetje en breng aan de kook
- Maak intussen in 4 mokken een glad papje van 2 theelepels cacao, 1,5 theelepel rietsuiker (of meer naar smaak) en 3 eetlepels kokosmelk per mok
- Schenk de hete melk erbij en roer goed door
- Klop de slagroom stijf en verdeel over de hete chocokokosmelk
- Garneer met de hagelslag
Notities
Ingrediënten met * zijn fairtrade
Smoothiebowl met koffie, pindakaas en banaan
Ingrediënten
- 2 rijpe, banananen in bevroren stukjes
- 4 el havermout
- 150 ml sterke koffie
- 1 (flinke) el Pindakaas
- 1 el Honing* of agavesiroop
- 1 el Cacao*
Instructies
- Doe alle ingrediënten in een blender en draai tot een smeuïge massa
- Schep het mengsel over in een kom en maak af met een topping naar keuze
Notities
Ingrediënten met * zijn fairtrade
Vanille IJskoffie
Equipment
- Een silicone ijsblokjestray
- 2 grote glazen
- lange lepels of rietjes
Ingrediënten
- 2 tl vanille extract
- 300 ml volle melk (of plantaardige melk)
- Espressobonen Dark Roast*
Instructies
- Begin een dag van tevoren door 1 afgekoelde espresso (of zwarte koffie) te verdelen over een ijsblokjestray. Zet de tray in de vriezer en laat staan tot de koffie helemaal is bevroren
- Zet 2 kopjes espressokoffie en laat deze helemaal afkoelen (zet eventueel nog even in de koelkast zodat de koffie echt goed koud is). Schenk de koude koffie in de glazen en roer hier het vanille-extract doorheen
- Verdeel de koffie ijsklontjes over de glazen. Klop de koude melk tot hij iets gaat schuimen en schenk deze voorzichtig over de ijsblokjes. Serveer met een lange lepel of een (duurzaam) rietje om de koffie goed door te kunnen roeren
Notities
Ingrediënten met* zijn fairtrade
Tip: Houd je van zoet dan kun je wat suiker of andere zoetstof door de nog warme koffie roeren
Thaise vegan viskoekjes met rode curry
Equipment
- keukenmachine
- rasp
- maatbeker
Ingrediënten
- 1 bosje bosuien
- 1 komkommer
- 1 bospeen
- 2 limoenen
- 150 g paneermeel
- 1 cm gember geschild
- 2 pepers
- 1 el suiker
- peper, zout
- olie
- 1 el sojasaus*
- 1 Thaise rode curry kruidenpasta*
- 1 blik bananenbloesem* goed afgespoeld en uitgelekt
- 1 blikje 200g kikkererwten bewaar het vocht!
Instructies
- SaladeWas de komkommer (schil ‘m niet) en snijd met een dunschiller dunne plakken (linten) over de lengte totdat je in het midden komt van de komkommer. Begin dan aan de andere kant. Als het goed is, houd je het middenstuk met de zaadlijsten over, die laat je uit de salade – en kun je zelf tijdens het koken opeten.Schil de bospeen en snijd deze vervolgens ook dunne plakken (linten) wortel met de dunschiller, net als bij de komkommer. Snijd 1 bosui schuin in dunne ringen. Knijp 1/2 limoen uit en rasp de gember. Hussel alles door elkaar en zet de salade in de koelkast.
- Dipsaus voor de viskoekjes:Snijd de pepers in zo fijn mogelijke stukjes en doe in een schaaltje. Voeg daar het sap van 1 limoen, de suiker en 50 ml water aan toe. Giet alles in één keer in een steelpannetje (zonder olie), zet op hoog vuur en stoof de saus een paar minuutjes tot het de juiste dikte heeft. Laat de saus volledig afkoelen.
- De Thaise Viskoekjes:Stop de afgespoelde bananenbloesem in een keukenmachine samen met de kikkererwten, het kikkererwtenvocht, de curry, het sap van 1/2 limoen en de sojasaus. Meng dit kort in een keukenmachine; niet te lang, zodat je nog wel een beetje structuur en bite overhoudt. Snijd 2 bosuitjes in ringen. Voeg dit samen met de paneermeel toe aan de massa uit de keukenmachine. Vorm hier kleine balletjes van en druk plat tot 1/2 centimeter dik en 3 cm doorsnee (maak zo’n 26 viskoekjes). Bak vervolgens de viskoekjes in verschillende shifts in een 2 el olie in de koekenpan op laag vuur tot ze mooi aan beide kanten bruingebakken zijn.
Notities
Ingrediënten met* zijn fairtrade
Salsa Ranchero
Ingrediënten
- 6 tomaten gehalveerd
- 3 tenen knoflook
- 1 ui in ringen
- 1 jalapeño
- 2 el koriander gehakt
- 2 el limoensap
- zout
- eventueel tortillachips
Instructies
- Verhit een droge koekenpan en leg de tomaat met de snijkant naar beneden in de pan. Voeg de uienringen, knoflook en de hele jalapeño toe. Bak alles 6 tot 10 minuten tot het enigszins zwartgeblakerd is. Keer alles halverwege.
- Haal de pan van het vuur. Pel de knoflook en doe deze samen met de helft van de tomaat in een keukenmachine en maal tot de tomaten glad zijn. Hak met de hand te overige tomaat, de jalapeño en de ui fijn.
- Roer door de gladde saus en laat afkoelen
- Wanneer de saus is afgekoeld roer je de koriander en limoensap erdoor. Breng op smaak met zout.
- Serveer met tortillachips.
Notities
Geef je Mexicaanse taco’s, tortilla’s of totopo’s extra smaak met deze kruidige dip van tomaten en knoflook. In Mexico wordt salsa ranchero vaak gegeten als dip bij nacho’s of als topping op een tortilla. Doordat de tomaten, uien, knoflook en jalapeño lang gebakken zijn, krijgt de saus een diepe, intense smaak. De saus wordt gemaakt van verse groenten en kruiden en is lichtpittig door de jalapeño. Combineer de saus met nacho’s of voeg toe om je enchilada’s of taco’s een beetje up te spicen.
Guacamole
Ingrediënten
- 2 rijpe avocado's in blokjes
- 1 tomaat met vruchtvlees in blokjes
- 1 kleine ui heel fijn gesnipperd
- ½ limoen het sap
- ½ el koriander gehakt
- ½ jalapeño-peper fijn gehakt
- zout naar smaak
Instructies
- Meng alle ingrediënten in een kom goed door elkaar, prak het geheel met een vork totdat de structuur voor jou perfect is en breng op smaak met zout.
Notities
Naast gezonde vetten en mineralen, zit guacamole bomvol vitaminen én je zet het in een handomdraai op tafel. Genoeg redenen om je nacho’s, enchilada’s en taco’s af te toppen met deze Mexicaanse klassieker.
Tip: Blancheer de blokjes avocado en spoel ze koud. Zo blijft de guacamole mooi groen.
Salsa de Queso (Mexicaanse kaassaus)
Ingrediënten
- 225 g cheddar geraspt
- 225 g Edammer kaas geraspt
- 500 ml volle melk
- 3 tenen knoflook geperst
- 1 kleine ui gesnipperd
- 2 el roomboter
- 50 g 50 gram jalapeños op sap uitgelekt en fijn gehakt
- 2 tl komijn gemalen
- 1 el maizena
- 1 tl zout
- ½ tl cayennepeper
- 1 zak tortillachips
Instructies
- Verhit de boter in een sauspan en smoor de knoflook en ui al roerend in ongeveer drie minuten tot ze glazig zijn
- Voeg het zout, de komijn en cayennepeper toe en verwarm tien seconden mee.
- Voeg driekwart van de melk toe en breng rustig aan de kook. Meng ondertussen in een kommetje de overgebleven melk met de maïzena. Voeg deze toe aan de sauspan en blijf roeren tot de saus dikker wordt.
- Zet het vuur nu laag en spatel de kaas erdoor. Wanneer alle kaas is gesmolten haal je de pan van het vuur en roer je de helft van de jalapeños erdoor.
- Giet de saus in een kom en garneer met de rest van de jalapeños. Serveer de saus met nacho's
Notities
Salsa de Queso is een typisch Mexicaanse kaassaus en een perfecte toevoeging aan je nacho’s. Of taco’s, maiskolven of patatas. Kortom, eigenlijk is deze romige kaas in combinatie met de pittige jalapeño en een flinke teen knoflook perfect voor elk bijgerecht dat je serveert.
Nacho's uit de oven met salsa de queso
Ingrediënten
- 1 zak naturel tortillachips
- 125 ml crème fraîche
- 1 portie Queso ( je vindt het recept op de website)
- 1 kleine rode ui fijn gesnipperd
- 50 g cherry tomaatjes door de helft gesneden
- 5 radijsjes in plakjes
- 2 stengels bosui in ringen
- 2 el mais
- 1 el jalapeño op sap in ringen
- 1 el koriander fijn gehakt
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel de tortillachips over een ovenschaal met bakpapier. Schenk de queso over de tortilla chips en doe vijf tot acht minuten in de oven.
- Garneer met de overige ingrediënten en serveer de crème fraîche er apart bij.
Notities
Tortillachips met kaas uit de oven, wie houdt er niet van? Dit recept voor tortillachips is echt om je vingers bij af te likken. De pittige jalapeño, de frisse radijsjes en de romige crème fraîche combineren goed met de knapperige chips. Maar het gerecht is pas compleet met klassieke Mexicaanse salsa de queso (kaassaus)
Zin in een extra friszure tegenhanger, serveer dan met een flinke lepel romige guacamole
Ananas-IJslolly met Chocoladedip en Pistache
Equipment
- 8 ijsstokjes
- ijsvormpjes
Ingrediënten
- ½ limoen het sap
- 150 g pure chocolade* au bain marie gesmolten
- 1 el pistachenoten gehakt
- 1 blikje Ananasstukjes*
- 270 ml Kokosmelk*
- 3 el Honing*
Instructies
- Doe de kokosmelk, ananas, limoensap en de honing in een blender en draai tot een gladde massa. Giet de vloeistof in de ijsvormpjes, steek de stokjes erin en zet de ijslolly’s weg in de vriezer tot ze goed bevroren zijn. Dit duurt in ieder geval 8 uur.
- Doe de gesmolten chocola in een laag glas. Dip hier de bevroren ijsjes in en bestrooi direct met de gehakte pistache.
Notities
Ingrediënten met* zijn fairtrade
Blackberry Rose-IJslolly's
Equipment
- 8 ijsstokjes
- ijsvormpjes
Ingrediënten
- 600 ml kokend water
- 50 g blauwe bessen
- 1 el rozenblaadjes optioneel
- 2 zakjes Organic Blackberry Rose Thee*
- 2 el Honing*
Instructies
- Hang de theezakjes in het hete water en laat 10 minuten trekken. Roer vervolgens de honing erdoor tot deze is opgelost en laat de thee afkoelen.
- Druk de blauwe bessen voorzichtig plat met een vork en verdeel ze samen met de rozenblaadjes in de ijsvormpjes. Giet hier voorzichtig de afgekoelde thee over. Steek de ijsstokjes er in en zet de ijsjes in ieder geval 8 uur in de vriezer.
Notities
Ingrediënten met * zijn fairtrade
Tip: Wanneer je rozenblad gebruikt zorg dan dat dit onbespoten blaadjes zijn.
Bitterballen met Jackfruit
Equipment
- Frituurpan met frituurolie (of pan met dikke bodem en frituurolie)
Ingrediënten
- 2 blaadjes gelatine (of agar agar voor een vegetarische variant)
- 60 g roomboter
- 60 g bloem
- snufje nootmuskaat
- zwarte peper
- 1 takje tijm
- 1 el worcestersaus
- 60 g bloem
- 400 ml runderbouillon (of groentebouillon voor een vegetarische bal)
- 3 eieren
- 150 g fijn paneermeel
- 150 g grove paneermeel
- 2 el grove mosterd
- 1 blik Jackfruit*
Instructies
- Laat de gelatineblaadjes wellen in koud water. En spoel de jackfruit even af met water en laat goed uitlekken
- Bak in pan met dikke bodem de jackfruit in een klont boter goed aan. Kruid de jackfruit vervolgens met zout, peper, nootmuskaat en tijm en bak totdat de het uit elkaar valt. Voeg dan de worcestersaus toe
- Schep het jackfruitmengsel uit de pan en laat de rest van de boter in de pan smelten en iets bruin kleuren
- Voeg dan de bloem toe en gaar paar minuten mee zodat een mooie roux ontstaat. Vervolgens voeg je nu de koude runderbouillon / groentebouillon toe en breng aan de kook. Blijf goed roeren totdat er een stevige salpicon (dikke ragout)/massa ontstaat
- Pak nu de gewelde gelatineblaadjes. Knijp ze goed uit en laat ze oplossen in de massa. Nu schep je ook het jackfruitmengsel erbij en mix goed
- Proef of massa goed op smaak is, want door te frituren verdwijnt wat van de intensiteit van de kruiden. Wees dus niet bang om het mengsel extra kruidig te maken
- Schenk het mengsel nu in platte schaal of bak en dek af met folie. Laat afkoelen in de koelkast. Voor het allerbeste resultaat laat je het een nacht in de koelkast staan
- Tik in een diep bord de eieren los en verdeel over drie andere borden wat bloem , de fijne paneer en de grove paneer
- Haal de schaal met de opgestijfde massa uit de koelkast en neem er kleine stukjes uit. Rol er balletjes van en haal daarna door de bloem, dan door het losgeklopte eieren vervolgens door de fijne paneer dan nog een keer door de losgeklopte eieren en dan door de grove paneer. Leg het balletje daarna op een schaal
- Ben je klaar met alle balletjes? Laat de bitterballen in spé dan in de koelkast nog even rusten (rond de 30 minuten) of zelfs een tijdje in de vriezer
- Frituur de ballen in een pan met dikke bodem (of frituurpan) 2 tot 5 minuten ( afhankelijk of ze koel of bevroren zijn) in olie van 180 graden
- Serveer met lekkere grove mosterd!
Notities
Ingrediënten met * zijn fairtrade
- Tip: Wil je vegetarische bitterballen maken? Gebruik dan groentebouillon en vervang gelatine door agar agar.
Hummus van geroosterde wortel en walnoot
Ingrediënten
- 1 winterwortel
- 1 el tahin
- 1 el Garam Masala*
- 1 teen knoflook
- 15 g walnoten
- 15 g peterselie
- 1 el limoensap
- olijfolie
- 250 g kikkererwten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de wortel schoon en snijd deze in vieren. Leg de wortel op een met bakpapier beklede ovenplaat en besprenkel deze met de garam masala en olijfolie. Rooster de wortel gaar in 20 minuten en laat geheel afkoelen.
- Doe de geroosterde wortel met de overige ingrediënten in de blender en maal deze fijn, druppel de olie erbij tot de hummus naar jouw smaak de juiste dikte heeft. Besprenkel de hummus met olijfolie en serveer als dip met walnoot en gehakte peterselie
Notities
Ingrediënten met * zijn fairtrade
- Tip: lekker als dip voor groente snacks zoals worteltjes, komkommer en tomaatjes, maar ook heerlijk als beleg voor op je boterham
Thaise viskoekjes van rode curry
Equipment
- keukenmachine of staafmixer
Ingrediënten
- 250 g kabeljauwfilet
- 2 el bloem
- 1 ei
- 1 limoen
- 1 lente-ui
- 15 g koriander
- 2 el witte wijnazijn
- 2 el palmsuiker
- 1 komkommer
- 1 sjalot
- 1 rode peper
- arachideolie om in te frituren
- peper/zout
- 2 el rode curry kruidenpasta*
Instructies
- Snijd de lente-ui in ringen en hak de koriander
- Doe de kabeljauw samen met de bloem, het ei en de currypasta in de keukenmachine en laat draaien tot een fijne massa. Rasp de schil van de limoen erboven en doe de koriander en lente-ui erbij. Meng het geheel goed. (Houd een klein beetje koriander achter voor de garnering)
- Maak je handen vochtig en rol zo’n 8 balletjes van het curry/vismengsel. Leg de balletjes op een met folie bedekte schaal en druk ze met de achterkant van een lepel plat (ongeveer 1 centimeter dik). Dek de koekjes af en zet minstens een half uur in de koelkast zodat ze kunnen opstijven
- Snijd de sjalot en rode peper in dunne ringen. Snijd de komkommer overdwars doormidden en verwijder met een theelepel de zaadlijst. Snijd de komkommer in gelijke reepjes
- Verwarm in een klein pannetje de azijn samen met de suiker op laag vuur totdat de suiker volledig is opgelost. Doe vervolgens de gesneden sjalot en rode peper erbij en laat het geheel afkoelen
- Doe de komkommer in een schaaltje en giet hier het azijn mengsel overheen. Breng eventueel op smaak met peper en zout
- Verhit in een wok of pan met dikke bodem een laagje olie tot ongeveer 180 graden en bak de viskoekjes rondom bruin en knapperig. Laat de koekjes uitlekken op keukenpapier
- Leg de warme viskoekjes op een mooie schaal. Maak af met een paar druppels limoen en nog wat koriander naar smaak
- Serveer de viskoekjes met de komkommer relish en eventueel wat naanbrood
Notities
Ingrediënten met * zijn fairtrade
- Met naanbrood is dit een hoofdgerecht. Zonder brood een lekker tussendoortje
- Geen keukenmachine? Je kan ook mixen met een staafmixer
Vonkelcocktail met notenrotsjes
Ingrediënten
- 75 gr chocoladereep puur*
- 8 Physalis of Kaapse kruisbes 200
- 200 ml Tropisch sap*
- 4 el suiker*
- Tropische notenmix
- 6 el honing* vloeibaar
- 1 fles Vonkelwijn*
- zeezoutmix chili peper*
Instructies
- Verwarm de oven voor tot 200 gr.
- Smelt de chocolade au bain-marie. Roer regelmatig tot de chocoladestukjes zijn gesmolten
- Leg een stuk bakpapier op een werkblad
- Vouw de blaadjes van de Physalis naar achteren, doop de vruchten in de gesmolten chocolade en leg ze met de kant van de blaadjes op het bakpapier en laat de chocolade hard worden
- Verhit in een sauspannetje het Tropisch sap en de suiker
- Kook dit in tot een dikke stroop en laat het afkoelen
- Verdeel de notenmix in 10 kleine hoopjes op een met bakpapier beklede bakplaat
- Besprenkel elk hoopje met honing en maal er zeezoutmix over
- Rooster de nootjes in de oven tot ze goudbruin kleuren
- Laat ze afkoelen, zodat de honing hard wordt en de nootjes/rozijntjes aan elkaar plakken
- Schenk enkele druppels tropische stroop in elk glas en schenk de Vonkelwijn er voorzichtig bij
- Garneer het glas met de chocolade Physalis en serveer met de pittig-zoete pindarotsjes
Notities
Ingrediënten met * zijn fairtrade
Koffiegranitta
Ingrediënten
- 100 gr koffie goud, snf*
- 1 l water
- 150 gr rietsuiker*
- 1 zakje nougat (vanille/chocolade)
- 1 zakje koffieboontjes in melkchocolade
Instructies
- Maak de granitta een dag van tevoren
- Zet koffie met 100 g koffie goud en 1 l water
- Voeg de rietsuiker bij de ca. 800 ml extra sterke koffie en roer tot de suiker is opgelost
- Giet dit mengsel in een braadslede of tupperware bak en laat het geheel afkoelen tot kamertemperatuur
- Bedek de braadslede met huishoudfolie en zet in de vriezer
- Roer na ca. 1-2 uur de massa met een vork door elkaar, zodat er mooie ijskristallen ontstaan
- Herhaal dit nog 1-2 keer en laat de granitta tot gebruik in de vriezer staan
- Verdeel de granitta over 4 glazen en serveer hem ijskoud met nougat en/of koffieboontjes
Notities
Ingrediënten met * zijn fairtrade
- Maak de granitta een dag van tevoren
Thaise Fish 'n Chips
Ingrediënten
- 1 limoen
- 500 g visvariatie bijv. inktvisringen, gamba's, stevige witvisfilets
- 2 eierdooiers
- 3 ijsblokjes
- 110 g bloem
- zonnebloem- of arachideolie
- Sambal Oelek naar smaak
- 1 blikje biologische Kokosmelk*
- molen Zeezoutmix Chilipeper
- 1/2 blik Mangoschijven op lichte siroop*
- 4 el Sweet Chili Saus*
- cassave chips
Instructies
- Maak een marinade van het sap van een halve limoen met daarin sambal naar smaak
- Marineer hierin de verschillende soorten vis
- Klop ondertussen een beslag van kokosmelk, de eidooiers en de bloem en breng het beslag op smaak met zeezout
- Voeg de ijsblokjes toe
- Laat de mangoschijven uitlekken en pureer ze
- Maak van 4 el mangopuree en de sweet chilisaus een dipsaus
- Dep de vis droog en haal die, wanneer de ijsblokjes gesmolten zijn, door het beslag
- Verhit in een frituur- of braadpan olie tot 180 gr. Celsius en frituur hierin de stukken vis goudbruin en krokant
- Laat ze uitlekken op keukenpapier
- Bestrooi de vis vlak voor het opdienen met wat zeezout en serveer met partjes limoen, de dipsaus en de cassave chips
Notities
Ingrediënten met * zijn fairtrade
Honey roasted mixed nuts
Ingrediënten
- 350 g gemengde noten
- 2 eiwitten
- 4 el honing*
- 1 sinaasappel
- 1 tl cayennepeper
- 4 takjes rozemarijn
Instructies
- Verwarm de oven tot 150 gr C en bekleed een ovenschaal met bakpapier
- Klop de eiwitten in een kom schuimig
- Rasp de sinaasappelschil over het eiwit en voeg de honing en cayennepeper toe
- Rits de rozemarijn los van de takjes en hak de helft fijn. Voeg dit toe aan het eiwitmengsel
- Roer de noten goed door het mengsel en verdeel over het bakpapier
- Bak 15 minuten boven in de oven
- Haal ze uit de oven en maak de nootje los van elkaar
- Strooi de rest van de rozemarijn erover en plaats weer terug in de oven voor 15 minuten
- Haal het notenmengsel uit de oven en maak de noten weer los van elkaar
- Laat deze 30 minuten afkoelen
Notities
Ingrediënten met * zijn fairtrade
Kokoskoffie
Ingrediënten
- 2 tl kaneel
- 150 ml slagroom
- koffielikeur
- oploskoffie voor 4 kopjes
- 4 el fijne, witte kristalsuiker*
- 1 blikje biologische kokosmelk, 270 ml* uit de koelkast
- 1 tl cacaopoeder*
Instructies
- Schep de kokosroom (het gestolde deel bovenin het blikje) van het kokoswater en doe dit met 50 ml slagroom in een hoge kom
- Voeg twee eetlepels suiker toe en klop tot een lobbige room
- Klop van de overige slagroom en suiker apart een dikke room
- Meng de oploskoffie met de kaneel en bereid de koffie verder volgens de aanwijzing op de verpakking
- Schep de lobbige kokosroom en de likeur door de hete koffie en garneer de koffie met een dot dikke slagroom en een snuf cacaopoeder
Notities
Ingrediënten met * zijn fairtrade