CHOCOLADESIROOP: Breng in een steelpannetje het water met de suiker aan de kook en roer tot de suiker helemaal is opgelost. Doe de cacao, vanille extract en zout erbij en roer goed door tot een glad geheel. Laat afkoelen tot kamertemperatuur
Snijd de avocado’s doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en doe dit in een blender. Doe de gecondenseerde melk, kokosmelk en het ijs erbij en maal tot er een mooie gladde smoothie ontstaat
Doe 2 eetlepels chocolade siroop in twee grote glazen. Giet de avocado smoothie over de siroop en serveer met een rietje of ijslepel
Notes
Ingrediënten met * zijn fairtradeTIP:
De smoothie is in deze verhouding vrij dik. Om de smoothie wat te verdunnen kun je er een extra scheutje kokosmelk bijdoen
Je hebt wat chocoladesiroop over. Dit kun je bewaren en gebruiken om door de melk te roeren voor een lekkere chocolademelk of voor over een bolletje ijs