Ga terug

Indonesische avocadosmoothie ‘Es alpukat’

Voorbereidingstijd 14 minuten
Gang Hapjes / drankjes, Nagerecht
Keuken Indonesisch
Porties 2 personen

Ingredients
  

  • 3 avocado's rijp
  • 5 el gecondenseerde melk
  • 4 flinke el crushed ijs
  • 60 ml water
  • 1 tl vanille extract
  • snuf zout
  • 300 ml Kokosmelk*
  • 100 g Rietsuiker*
  • 50 g Cacaopoeder*

Instructions
 

  • CHOCOLADESIROOP: Breng in een steelpannetje het water met de suiker aan de kook en roer tot de suiker helemaal is opgelost. Doe de cacao, vanille extract en zout erbij en roer goed door tot een glad geheel. Laat afkoelen tot kamertemperatuur
  • Snijd de avocado’s doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en doe dit in een blender. Doe de gecondenseerde melk, kokosmelk en het ijs erbij en maal tot er een mooie gladde smoothie ontstaat
  • Doe 2 eetlepels chocolade siroop in twee grote glazen. Giet de avocado smoothie over de siroop en serveer met een rietje of ijslepel

Notes

Ingrediënten met * zijn fairtrade
TIP:
  • De smoothie is in deze verhouding vrij dik. Om de smoothie wat te verdunnen kun je er een extra scheutje kokosmelk bijdoen
  • Je hebt wat chocoladesiroop over. Dit kun je bewaren en gebruiken om door de melk te roeren voor een lekkere chocolademelk of voor over een bolletje ijs
Trefwoord vegetarisch