Ga terug

Thaise Fish 'n Chips

Bereidingstijd 30 minuten
Porties: 4 personen
Gang: Hapjes / drankjes

Ingrediƫnten
  

  • 1 limoen
  • 500 g visvariatie bijv. inktvisringen, gamba's, stevige witvisfilets
  • 2 eierdooiers
  • 3 ijsblokjes
  • 110 g bloem
  • zonnebloem- of arachideolie
  • Sambal Oelek naar smaak
  • 1 blikje biologische Kokosmelk*
  • molen Zeezoutmix Chilipeper
  • 1/2 blik Mangoschijven op lichte siroop*
  • 4 el Sweet Chili Saus*
  • cassave chips

Method
 

  1. Maak een marinade van het sap van een halve limoen met daarin sambal naar smaak
  2. Marineer hierin de verschillende soorten vis
  3. Klop ondertussen een beslag van kokosmelk, de eidooiers en de bloem en breng het beslag op smaak met zeezout
  4. Voeg de ijsblokjes toe
  5. Laat de mangoschijven uitlekken en pureer ze
  6. Maak van 4 el mangopuree en de sweet chilisaus een dipsaus
  7. Dep de vis droog en haal die, wanneer de ijsblokjes gesmolten zijn, door het beslag
  8. Verhit in een frituur- of braadpan olie tot 180 gr. Celsius en frituur hierin de stukken vis goudbruin en krokant
  9. Laat ze uitlekken op keukenpapier
  10. Bestrooi de vis vlak voor het opdienen met wat zeezout en serveer met partjes limoen, de dipsaus en de cassave chips

Notities

Ingrediƫnten met * zijn fairtrade