Ga terug

Koffiegranitta

Bereidingstijd 10 minuten
Porties: 4 personen
Gang: Hapjes / drankjes

Ingrediënten
  

  • 100 gr koffie goud, snf*
  • 1 l water
  • 150 gr rietsuiker*
  • 1 zakje nougat (vanille/chocolade)
  • 1 zakje koffieboontjes in melkchocolade

Method
 

  1. Maak de granitta een dag van tevoren
  2. Zet koffie met 100 g koffie goud en 1 l water
  3. Voeg de rietsuiker bij de ca. 800 ml extra sterke koffie en roer tot de suiker is opgelost
  4. Giet dit mengsel in een braadslede of tupperware bak en laat het geheel afkoelen tot kamertemperatuur
  5. Bedek de braadslede met huishoudfolie en zet in de vriezer
  6. Roer na ca. 1-2 uur de massa met een vork door elkaar, zodat er mooie ijskristallen ontstaan
  7. Herhaal dit nog 1-2 keer en laat de granitta tot gebruik in de vriezer staan
  8. Verdeel de granitta over 4 glazen en serveer hem ijskoud met nougat en/of koffieboontjes

Notities

Ingrediënten met * zijn fairtrade
  • Maak de granitta een dag van tevoren