Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Choco-hazelnoot Bloembrood
Recept afdrukken
Pin Recipe
Voorbereidingstijd
35
minuten
min
Bereidingstijd
1
uur
uur
30
minuten
min
Totale tijd
2
uur
uur
5
minuten
min
Gang
Hapjes / drankjes, Ontbijt
Porties
12
porties
Ingredients
450-500
g
tarwebloem
1
el
gist
gedroogd
snuf
zout
30
g
boter
gesmolten
200
ml
melk
lauwwarm
handje
hazelnoten
grof gehakt
65
g
Fijne Witte Kristalsuiker*
½
pot
Hazelnootpasta*
¼
pot
Chocoladepasta extra puur*
Instructions
verwarm de oven voor op 175°C
Meng de bloem, gist en het zout in een kom door elkaar
Voeg 1 ei en 1 eigeel, de boter en de melk toe en kneed tot een soepel deeg. Is het nog iets te plakkerig, voeg dan nog wat bloem toe
Dek het deeg af met folie en laat 1 uur rijzen
Druk de lucht uit het deeg en verdeel het in vieren
Kneed er bollen van en laat deze 10 minuten rijzen onder een doek
Rol elke deegbol uit tot een ronde plak van gelijke grootte (gebruik een bord om de omvang te bepalen)
Bestrijk 2 plakken met een flinke laag hazelnootpasta en 1 plak met chocoladepasta
Leg de plakken op elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat
Leg de plak met chocoladepasta in het midden en dek af met de laatste deegplak
Leg het bord erop en snijd langs de rand overtollig deeg weg
Haal het bord weg en plaats een kopje in het midden: snijd 12 taartpunt inkepingen tot aan het kopje
Twist een punt 2,5 keer om en de naastliggende punt in tegengestelde richting ook 2,5 keer (dus naar elkaar toe) Druk ze tegen elkaar vast
Herhaal dit tot er een bloemvorm ontstaat
Bestrijk de bovenkant van het brood met het overige eiwit en bestrooi met hazelnootkruim
Plaats het brood in het midden van de oven en bak in 15-20 min. goudbruin en gaar. Serveer direct. Lekker met boter
Notes
Ingrediënten met * zijn fairtrade