Ga terug

Choco-hazelnoot Bloembrood

Voorbereidingstijd 35 minuten
Bereidingstijd 1 uur 30 minuten
Totale tijd 2 uur 5 minuten
Porties: 12 porties
Gang: Hapjes / drankjes, Ontbijt

Ingrediënten
  

  • 450-500 g tarwebloem
  • 1 el gist gedroogd
  • snuf zout
  • 30 g boter gesmolten
  • 200 ml melk lauwwarm
  • handje hazelnoten grof gehakt
  • 65 g Fijne Witte Kristalsuiker*
  • ½ pot Hazelnootpasta*
  • ¼ pot Chocoladepasta extra puur*

Method
 

  1. verwarm de oven voor op 175°C
  2. Meng de bloem, gist en het zout in een kom door elkaar
  3. Voeg 1 ei en 1 eigeel, de boter en de melk toe en kneed tot een soepel deeg. Is het nog iets te plakkerig, voeg dan nog wat bloem toe
  4. Dek het deeg af met folie en laat 1 uur rijzen
  5. Druk de lucht uit het deeg en verdeel het in vieren
  6. Kneed er bollen van en laat deze 10 minuten rijzen onder een doek
  7. Rol elke deegbol uit tot een ronde plak van gelijke grootte (gebruik een bord om de omvang te bepalen)
  8. Bestrijk 2 plakken met een flinke laag hazelnootpasta en 1 plak met chocoladepasta
  9. Leg de plakken op elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat
  10. Leg de plak met chocoladepasta in het midden en dek af met de laatste deegplak
  11. Leg het bord erop en snijd langs de rand overtollig deeg weg
  12. Haal het bord weg en plaats een kopje in het midden: snijd 12 taartpunt inkepingen tot aan het kopje
  13. Twist een punt 2,5 keer om en de naastliggende punt in tegengestelde richting ook 2,5 keer (dus naar elkaar toe) Druk ze tegen elkaar vast
  14. Herhaal dit tot er een bloemvorm ontstaat
  15. Bestrijk de bovenkant van het brood met het overige eiwit en bestrooi met hazelnootkruim
  16. Plaats het brood in het midden van de oven en bak in 15-20 min. goudbruin en gaar. Serveer direct. Lekker met boter

Notities

Ingrediënten met * zijn fairtrade