Ingrediënten
Method
- verwarm de oven voor op 175°C
- Meng de bloem, gist en het zout in een kom door elkaar
- Voeg 1 ei en 1 eigeel, de boter en de melk toe en kneed tot een soepel deeg. Is het nog iets te plakkerig, voeg dan nog wat bloem toe
- Dek het deeg af met folie en laat 1 uur rijzen
- Druk de lucht uit het deeg en verdeel het in vieren
- Kneed er bollen van en laat deze 10 minuten rijzen onder een doek
- Rol elke deegbol uit tot een ronde plak van gelijke grootte (gebruik een bord om de omvang te bepalen)
- Bestrijk 2 plakken met een flinke laag hazelnootpasta en 1 plak met chocoladepasta
- Leg de plakken op elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat
- Leg de plak met chocoladepasta in het midden en dek af met de laatste deegplak
- Leg het bord erop en snijd langs de rand overtollig deeg weg
- Haal het bord weg en plaats een kopje in het midden: snijd 12 taartpunt inkepingen tot aan het kopje
- Twist een punt 2,5 keer om en de naastliggende punt in tegengestelde richting ook 2,5 keer (dus naar elkaar toe) Druk ze tegen elkaar vast
- Herhaal dit tot er een bloemvorm ontstaat
- Bestrijk de bovenkant van het brood met het overige eiwit en bestrooi met hazelnootkruim
- Plaats het brood in het midden van de oven en bak in 15-20 min. goudbruin en gaar. Serveer direct. Lekker met boter
Notities
Ingrediënten met * zijn fairtrade