Lunch gerechten

Pittig broodje met kipgehakt en groente

Gang: Lunchgerechten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • 300 gr kipgehakt
  • 1 dunne prei
  • 1/2 spitskool
  • 1 groot meergranen stokbrood
  • 1/2 flesje woksaus zoetzuur*
  • 1/2 blik ananasschijven op sap*
  • molen zeezoutmix, chilipeper*
  • pindakaas*
  • sambal oelek*

Instructies

  • Verhit olie in een wok of braadpan, voeg het kipgehakt toe en bak tot het gehakt gaar is
  • Snijd de prei in ringen en de spitskool in dunne repen en voeg dit toe aan het gehakt
  • Bak de groenten kort mee
  • Snijd de ananas in stukjes
  • Voeg de woksaus en de ananasstukjes toe en verwarm even mee
  • Breng op smaak met het zeezout
  • Snijd intussen het stokbrood in gelijke stukken en daarna overdwars open
  • Besmeer het brood met een laag pindakaas en sambal naar smaak
  • Schep het gewokte kipgehakt-groentenmengsel op het brood

Notities

Ingrediënten met * zijn fairtrade
- vega-tip: vervang het kipgehakt door vegetarisch fijngehakt of wokstukjes
- wijntip: Rosé, Zuid-Afrika. Fair Trade original

Zomerse fruitsoep

Bereidingstijd25 min
Gang: Lunchgerechten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 2 plakjes bladerdeeg ontdooid
  • 1 ei
  • 1-2 eetlepels rietsuiker*
  • 250 gr frambozen eventueel uit de diepvries, ontdooid
  • 200 ml appelsap, lemon & lime*
  • 100 ml kokosmelk*
  • 50 gr poedersuiker
  • 50 ml slagroom
  • enkele blaadjes munt fijngehakt

Instructies

  • Verwarm de oven voor tot 200 gr.
  • Snijd de plakjes bladerdeeg in dunne reepjes en draai er spiraaltjes van
  • Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat
  • Bestrijk ze met losgeklopt ei en bestrooi ze met rietsuiker
  • Plaats de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak de suikerstengels in 8-10 minuten goed bruin en knapperig
  • Doe de frambozen en de appelsap in de keukenmachine of blender en mix het tot een gladde soep
  • Klop de kokosmelk tot een egale massa en voeg de poedersuiker toe
  • Meng dit met de lobbig geslagen room
  • Verdeel de soep over 4 kommetjes en voeg een scheutje van het kokosroommengsel toe
  • Garneer met munt en serveer met de suikerstengels

Notities

Ingrediënten met * zijn fairtrade

Share
Wereldwinkel Pijnacker