Ga terug

Zomerse fruitsoep

Bereidingstijd 25 minuten
Porties: 4 personen
Gang: Lunchgerechten

Ingrediƫnten
  

  • 2 plakjes bladerdeeg ontdooid
  • 1 ei
  • 1-2 eetlepels rietsuiker*
  • 250 gr frambozen eventueel uit de diepvries, ontdooid
  • 200 ml appelsap, lemon & lime*
  • 100 ml kokosmelk*
  • 50 gr poedersuiker
  • 50 ml slagroom
  • enkele blaadjes munt fijngehakt

Method
 

  1. Verwarm de oven voor tot 200 gr.
  2. Snijd de plakjes bladerdeeg in dunne reepjes en draai er spiraaltjes van
  3. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat
  4. Bestrijk ze met losgeklopt ei en bestrooi ze met rietsuiker
  5. Plaats de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak de suikerstengels in 8-10 minuten goed bruin en knapperig
  6. Doe de frambozen en de appelsap in de keukenmachine of blender en mix het tot een gladde soep
  7. Klop de kokosmelk tot een egale massa en voeg de poedersuiker toe
  8. Meng dit met de lobbig geslagen room
  9. Verdeel de soep over 4 kommetjes en voeg een scheutje van het kokosroommengsel toe
  10. Garneer met munt en serveer met de suikerstengels

Notities

Ingrediƫnten met * zijn fairtrade