
Ingrediënten
Method
- Smeer de plakjes aubergine in met olijfolie en gril ze op een hete grillplaat of pan om en om tot ze helemaal gaar en zijn. Laat de gegrilde aubergine afkoelen
- Maak een dressing door 1 eetlepel olijfolie, citroensap, granaatappelmelasse, rozen harissa, tomatenpuree en de honing door elkaar te roeren
- Meng de dressing met de gegrilde aubergines en de zongedroogde tomaatjes en verdeel de salade over een groot bord of op een schaal
- Schep de yoghurt in het midden op de aubergine en strooi hierover de za’atar. Maak de salade af door er de gehakte munt, granaatappelpitjes, lente-ui en de pistachenoten eroverheen te verdelen
Notities
Ingrediënten met * zijn fairtrade
Tip:
- Je kunt de salade goed een dag van tevoren maken. Dan is ‘ie eigenlijk nog lekkerder. Als je dit doet, strooi dan de gehakte munt, granaatappelpitjes, lente-ui en de pistachenoten vlak voor het serveren eroverheen!
- Lekker als bijgerecht bij kebab met (lams) gehakt maar ook heerlijk als salade voor bij een barbecue en gegrilde maiskolven

Ingrediënten
Method
- Meng alle ingrediënten in een kom en breng op smaak met zout.
Notities
Geef je gerecht een zoete twist met deze Mexicaanse salsa met mango. Deze tropische gele vrucht zit boordevol met vezels, vitaminen en mineralen en is bovendien een heel goede combinatie met de frisse munt. De pikante smaken van peper en rode ui zijn een goed tegenhanger voor het zoete van de mango. Serveer de kleurrijke salsa als dip bij nacho’s of als extra frisse topping voor je taco’s en tortilla’s.

Ingrediënten
Method
- Kook de noodles zoals aangegeven op de verpakking en spoel ze goed koud
- Rasp de wortels en snijd ze in linten. Snijd de rode kool in dunne reepjes, de mango en avocado in plakjes en de lente-ui in ringen. Hak de verse kruiden en de cashewnoten grof
- Maak een dressing door het limoensap samen met de honing, vissaus, sojasaus, sesamolie en een teen geperste knoflook heel goed door elkaar te roeren. Breng de dressing op smaak met peper en zout
- Verdeel de noodles over vier diepe borden of bowls doe daarbij de mango, avocado, wortel en rode kool en giet over elke salade wat dressing. Bestrooi tot slot met de lente-ui, gehakte groene kruiden, cashewnoten, kokosvlokken en sesamzaad. Eet smakelijk!
Notities
Ingrediënten met * zijn fairtrade
- Tip: Wil je een vegetarische variant van deze salade? Laat dan de vissaus achterwege of doe wat extra sojasaus erbij.

Ingrediënten
Method
- Spoel de stukken jackfruit af onder de kraan en laat goed uitlekken. Maak ondertussen de marinade door de gerookte paprikapoeder en de maple syrup door de sojasaus te roeren. Snijd de jackfruit in kleine stukjes en roer deze door de marinade. Laat een half uurtje staan
- Kook de bulgur zoals aangegeven op de verpakking.Snijd de komkommer en de paprika in blokjes, de zongedroogde tomaat in reepjes en de lente-ui in ringen. Hak de pistachenoten grof
- Roer de rozijnen, olijven, paprika, komkommer, zongedroogde tomaat, lente-ui en de gehakte groene kruiden door de afgekoelde bulgur. Breng de salade op smaak met olijfolie, citroensap en peper en zout en bestrooi met de gehakte pistachenoten
- Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een pan en bak hierin de stukjes jackfruit al roerend ongeveer 10 minuten bruin op middelhoog vuur. Verdeel de stukjes jackfruit over de bulgursalade
- Doe de yoghurt in een kommetje en druppel hier de granaatappelmelasse over en bestrooi met de chiliflakes en eventueel nog wat zout.Serveer de yoghurt bij de salade
Notities
Ingrediënten met * zijn fairtrade
- Tip: Deze bulgursalade met verse kruiden en rokerige jackfruit is de perfecte maaltijd tijdens de warme zomeravonden, maar is ook ideaal als vegetarisch bijgerecht bij de (vega)barbecue

Ingrediënten
Method
- Kook de noedels zoals aangegeven op de verpakking, spoel ze goed koud en laat uitlekken
- Snijd de wortel, paprika en de lente-ui in flinterdunne reepjes. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijst met een theelepel. Snijd ook het vruchtvlees van de komkommer in dunne reepjes
- Blancheer de taugé en spoel koud. Doe alle groenten behalve de lente-ui bij elkaar in een grote kom
- Leg de ijsklontjes in een bak met koud water en doe hierin de lente-ui reepjes tot verder gebruik. Zo gaan ze mooi krullen
- Snipper de sjalot en hak de knoflook fijn. Doe alle ingrediënten voor de dressing bij elkaar en roer hier het sinaasappelsap door. Breng de dressing eventueel op smaak met peper en zout. Giet de dressing over de groentereepjes en laat deze een half uur marineren in de koelkast. Schep halverwege een keer om
- Verdeel de noedels over 4 diepe borden en schep hierover de gemarineerde groenten. Garneer met de lente-ui krullen, sesamzaadjes en de gehakte koriander
- Lekker om te serveren met gegrilde (vega) kip of beef reepjes
Notities
Ingrediënten met * zijn fairtrade
- Perfect als salade naast een pittige curry of als hoofdmaaltijd wanneer je met twee personen van dit recept eet. Je zou er dan nog wat geroosterde ongezouten cashewnoten aan toe kunnen voegen

Ingrediënten
Method
- Leg de aardappelen op een bakplaat van de oven en besprenkel ze met olijfolie, pers de knoflook erboven uit en roer dit erdoor bestrooi met een beetje zout
- Snipper het sjalotje en fruit dit in een beetje olie. Doe hier de currypasta door. Bak de pasta even mee en giet de kokosmelk erbij. Roer goed door tot de pasta goed door de koksmelk is opgenomen
- Snijd de courgette in kleine blokjes, de lente-ui in ringen en hak de koriander. Roer de courgette en de doperwten door de gele curry en warm kort mee
- Druk de aardappels wanneer ze een beetje afgekoeld zijn met een vork een beetje uit elkaar. Doe de aardappelen in een mooie schaal en verdeel hierover de curry met de groenten. Maak de salade af met de lente-ui, pompoenpitten en de gehakte koriander
Notities
Ingrediënten met * zijn fairtrade

Ingrediënten
Method
- Snijd de paksoi in dunnen reepjes en doe samen met de taugé in een vergiet
- Spoel af met koud water
- Breng water aan de kook en blancheer hierin de sugarsnaps maximaal 2 minuten
- Giet af boven de vergiet met paksoi en taugé en spoel na met koud water
- Halveer de komkommer in de lengte, schraap met een lepel de zaden eruit en snijd in halve maantjes
- Snijd de bosui in dunne ringen
- Maak een dressing van rijstazijn, zonnebloemolie, vissaus, rietsuiker en sambal
- Meng de groenten met de verse kruiden en de dressing en verdeel over 4 borden
- Garneer met grof gehakte pinda's
Notities
- Lekker met gekookte rijst en gebakken verse makreel, die je een half uur hebt gemarineerd in sojasaus, gembersiroop, sesamolie, sambal, sesamzaadjes en bosui
- Serveer met pita broodsticks uit de oven

Ingrediënten
Method
- Smelt de boter in een bakpan
- Pel en snijd de bananen eerst in de lengte en dan doormidden
- Bestuif de bananen met de cayennepeper en 5 spice poeder alvorens deze ca. twee minuten per kant in de boter te bakken
- Schep de gebakken bananen voorzichtig uit de pan en leg op een stuk bakpapier
- bestrooi met de rietsuiker en plaats onder de grill tot de suiker mooi gekarameliseerd is (ca. 5 minuten)
- Serveer bij een pittig gerecht, zoals een Indiase curry
Notities
Ingrediënten met * zijn fairtrade

Ingrediënten
Method
- Pureer alle ingrediënten in de blender
Notities
Ingrediënten met * zijn fairtrade