Spoel de stukken jackfruit af onder de kraan en laat goed uitlekken. Maak ondertussen de marinade door de gerookte paprikapoeder en de maple syrup door de sojasaus te roeren. Snijd de jackfruit in kleine stukjes en roer deze door de marinade. Laat een half uurtje staan
Kook de bulgur zoals aangegeven op de verpakking.Snijd de komkommer en de paprika in blokjes, de zongedroogde tomaat in reepjes en de lente-ui in ringen. Hak de pistachenoten grof
Roer de rozijnen, olijven, paprika, komkommer, zongedroogde tomaat, lente-ui en de gehakte groene kruiden door de afgekoelde bulgur. Breng de salade op smaak met olijfolie, citroensap en peper en zout en bestrooi met de gehakte pistachenoten
Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een pan en bak hierin de stukjes jackfruit al roerend ongeveer 10 minuten bruin op middelhoog vuur. Verdeel de stukjes jackfruit over de bulgursalade
Doe de yoghurt in een kommetje en druppel hier de granaatappelmelasse over en bestrooi met de chiliflakes en eventueel nog wat zout.Serveer de yoghurt bij de salade
Notes
Ingrediënten met * zijn fairtrade
Tip: Deze bulgursalade met verse kruiden en rokerige jackfruit is de perfecte maaltijd tijdens de warme zomeravonden, maar is ook ideaal als vegetarisch bijgerecht bij de (vega)barbecue