Ga terug

Knapperige Thaise salade met rijstazijn

Bereidingstijd 20 minuten
Porties: 4 personen
Gang: Bijgerechten

Ingrediënten
  

  • 1 kleine paksoi
  • 100 g taugé
  • 200 g sugarsnaps
  • 1/2 komkommer
  • 2 bosuitjes
  • 2 eetl zonnebloemolie
  • 2 tl vissaus
  • 2 el verse koriander, grof gehakt
  • 2 el verse basilicum, gehakt
  • 50 g gezouten pinda's
  • 50 ml rijstazijn*
  • 1 el rietsuiker*
  • sambal oelek naar smaak

Method
 

  1. Snijd de paksoi in dunnen reepjes en doe samen met de taugé in een vergiet
  2. Spoel af met koud water
  3. Breng water aan de kook en blancheer hierin de sugarsnaps maximaal 2 minuten
  4. Giet af boven de vergiet met paksoi en taugé en spoel na met koud water
  5. Halveer de komkommer in de lengte, schraap met een lepel de zaden eruit en snijd in halve maantjes
  6. Snijd de bosui in dunne ringen
  7. Maak een dressing van rijstazijn, zonnebloemolie, vissaus, rietsuiker en sambal
  8. Meng de groenten met de verse kruiden en de dressing en verdeel over 4 borden
  9. Garneer met grof gehakte pinda's

Notities

  • Lekker met gekookte rijst en gebakken verse makreel, die je een half uur hebt gemarineerd in sojasaus, gembersiroop, sesamolie, sambal, sesamzaadjes en bosui
  • Serveer met pita broodsticks uit de oven
Ingrediënten met * zijn fairtrade