Ingrediënten
Method
- Smeer de plakjes aubergine in met olijfolie en gril ze op een hete grillplaat of pan om en om tot ze helemaal gaar en zijn. Laat de gegrilde aubergine afkoelen
- Maak een dressing door 1 eetlepel olijfolie, citroensap, granaatappelmelasse, rozen harissa, tomatenpuree en de honing door elkaar te roeren
- Meng de dressing met de gegrilde aubergines en de zongedroogde tomaatjes en verdeel de salade over een groot bord of op een schaal
- Schep de yoghurt in het midden op de aubergine en strooi hierover de za’atar. Maak de salade af door er de gehakte munt, granaatappelpitjes, lente-ui en de pistachenoten eroverheen te verdelen
Notities
Ingrediënten met * zijn fairtrade
Tip:
- Je kunt de salade goed een dag van tevoren maken. Dan is ‘ie eigenlijk nog lekkerder. Als je dit doet, strooi dan de gehakte munt, granaatappelpitjes, lente-ui en de pistachenoten vlak voor het serveren eroverheen!
- Lekker als bijgerecht bij kebab met (lams) gehakt maar ook heerlijk als salade voor bij een barbecue en gegrilde maiskolven