Ga terug

Aubergine-salade

Bereidingstijd 20 minuten
Porties: 4 personen
Gang: Bijgerecht

Ingrediënten
  

  • 2 aubergines in dunne plakken
  • olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 100 ml granaatappelmelasse
  • 1 el rozen harissa
  • 1 el tomatenpuree
  • 100 gr gedroogde tomaatjes in fijne reepjes
  • 2 el munt gehakt
  • 100 gr granaatappelpitjes
  • 100 gr pistachenoten gehakt
  • 2 lente-uitjes in ringetjes
  • 2 el dikke yoghurt
  • 1 tl za'atar
  • 1 el Honing*

Method
 

  1. Smeer de plakjes aubergine in met olijfolie en gril ze op een hete grillplaat of pan om en om tot ze helemaal gaar en zijn. Laat de gegrilde aubergine afkoelen
  2. Maak een dressing door 1 eetlepel olijfolie, citroensap, granaatappelmelasse, rozen harissa, tomatenpuree en de honing door elkaar te roeren
  3. Meng de dressing met de gegrilde aubergines en de zongedroogde tomaatjes en verdeel de salade over een groot bord of op een schaal
  4. Schep de yoghurt in het midden op de aubergine en strooi hierover de za’atar. Maak de salade af door er de gehakte munt, granaatappelpitjes, lente-ui en de pistachenoten eroverheen te verdelen

Notities

Ingrediënten met * zijn fairtrade
Tip:
  • Je kunt de salade goed een dag van tevoren maken. Dan is ‘ie eigenlijk nog lekkerder. Als je dit doet, strooi dan de gehakte munt, granaatappelpitjes, lente-ui en de pistachenoten vlak voor het serveren eroverheen!
  • Lekker als bijgerecht bij kebab met (lams) gehakt maar ook heerlijk als salade voor bij een barbecue en gegrilde maiskolven