Ga terug

Kung Pao spruiten met sojasaus, cashewnoten en geroosterde sesam

Bereidingstijd 20 minuten
wachttijd 25 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 g spruiten schoongemaakt en ingekruist
  • olijfolie
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • 2 cm verse gember geraspt
  • 2 el sesamolie
  • peper/zout
  • 2 el hoisinsaus
  • 1 el rijstazijn
  • 60 ml water
  • 1 el maizena
  • 3 lente-uien in ringen
  • 2 el cashewnoten grof gehakt
  • 1 el sesamzaad geroosterd
  • 1 el koriander of peterselie gehakt
  • 3 el sojasaus*
  • 2 el honing*
  • 1 el sweet chilisaus*

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Roer twee eetlepels olijfolie, een eetlepel sesamolie, een teen knoflook in een kom door elkaar en schep hier de spruiten door. Bedek een bakplaat met vetvrij papier en verdeel hierover de spruiten. Bestrooi ze met peper en zout. Zet de spruiten voor 20 à 25 minuten in het midden van de oven
  • Verwarm ondertussen twee eetlepels olijfolie in een steelpan en fruit hierin de overgebleven knoflook met de gehakte gember op middelhoog vuur tot het glazig ziet. Doe hier de sojasaus, chilisaus, honing, hoisinsaus, rijstazijn, sesamolie en het water bij en verwarm al roerend tot het bijna kookt. Zet het vuur laag
  • Maak een papje van de maizena met een klein beetje water en roer dit druppelsgewijs en al roerend door de saus
  • Haal de spruiten wanneer ze beetgaar zijn uit de oven en roer de saus erdoor. Schep alles in een schaal en bestrooi de spruiten met de gehakte cashewnoten, de sesam, de gehakte verse kruiden en de lente-uien

Notities

Ingrediënten met* zijn fairtrade
Tip:
  • Serveer met Fairtrade Original zilvervliesrijst of rijstnoedels
  • Bak de cashews en het sesamzaad nog even kort aan in een pan (zonder olie) voor nog meer smaak
Trefwoord glutenvrij, vegetarisch