Ga terug

Gele curry pompoen plaattaart

Bereidingstijd 20 minuten
wachttijd 30 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Thai
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 ui
  • ½ pompoen (ca. 350g)
  • 1 paprika
  • 2 el olijfolie
  • 2 eieren
  • 1 rol bladerdeeg
  • 1 pakje (vegetarische) spekjes
  • 2 lente-ui
  • 2 el verse oregano
  • ½ pakje Thaise gele curry kruidenpasta*
  • 200 ml Kokosmelk*

Instructies
 

  • Snijd de pompoen in gelijke blokjes en de paprika in reepjes, snipper de ui en hak de knoflook. Fruit de ui in wat olijfolie in een koekenpan en voeg de pompoen en paprika toe en bak deze kort mee
  • Roer de currypasta erdoor en bak al roerend even aan. Giet de kokosmelk erbij en roer tot een egale massa. Haal de pan van het vuur en laat het mengsel afkoelen
  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Klop de eieren los in een kom en roer hier het afgekoelde currymengsel door. Houd een heel klein beetje ei over om het deeg later mee te besmeren
  • Rol de bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat en vouw de randen om zodat deze mooi omhoog komen tijdens het bakken. Giet het currymengsel in het midden van het bladerdeeg en verdeel gelijkmatig over het hele deeg. Smeer de randen van het deeg in met een klein beetje achtergehouden ei
  • Bak de plaattaart in het midden van de oven in ongeveer 30 minuten gaar
  • Bak ondertussen de (vegetarische) spekjes knapperig in wat olie, snijd de lente-ui in ringen en hak de oregano grof
  • Haal de plaattaart uit de oven en bestrooi met de spekjes, lente-ui en de gehakte oregano. Verdeel de taart in gelijke stukken. Serveer eventueel met een frisse salade

Notities

Ingrediënten met * zijn fairtrade
Trefwoord hartige taart, vegetarisch