Ga terug

Noodles saladebowl met avocado

Bereidingstijd 30 minuten
Gang Bijgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 avocado eetrijp
  • 1 mango eetrijp
  • 2 wortels
  • ¼ rode kool
  • 2 lente-uitjes
  • 2 el verse koriander
  • 2 el verse munt
  • 2 el platte peterselie
  • 2 el basilicumblaadjes
  • 4 el cashewnoten
  • 1 el sesamzaadjes geroosterd
  • 2 el kokosvlokken
  • 3 el sesamolie
  • 2 limoenen het sap
  • 1 el vissaus of extra sojasaus bij vegetarische variant
  • 1 teen knoflook
  • zout, peper
  • 300 g Tibetaanse noedels
  • 1 el sojasaus*
  • 2 el honing*

Instructies
 

  • Kook de noodles zoals aangegeven op de verpakking en spoel ze goed koud
  • Rasp de wortels en snijd ze in linten. Snijd de rode kool in dunne reepjes, de mango en avocado in plakjes en de lente-ui in ringen. Hak de verse kruiden en de cashewnoten grof
  • Maak een dressing door het limoensap samen met de honing, vissaus, sojasaus, sesamolie en een teen geperste knoflook heel goed door elkaar te roeren. Breng de dressing op smaak met peper en zout
  • Verdeel de noodles over vier diepe borden of bowls doe daarbij de mango, avocado, wortel en rode kool en giet over elke salade wat dressing. Bestrooi tot slot met de lente-ui, gehakte groene kruiden, cashewnoten, kokosvlokken en sesamzaad. Eet smakelijk!

Notities

Ingrediënten met * zijn fairtrade
  • Tip: Wil je een vegetarische variant van deze salade? Laat dan de vissaus achterwege of doe wat extra sojasaus erbij. 
Trefwoord vegetarisch