50g50 gram jalapeños op sapuitgelekt en fijn gehakt
2tlkomijngemalen
1elmaizena
1tlzout
½tlcayennepeper
1zaktortillachips
Instructions
Verhit de boter in een sauspan en smoor de knoflook en ui al roerend in ongeveer drie minuten tot ze glazig zijn
Voeg het zout, de komijn en cayennepeper toe en verwarm tien seconden mee.
Voeg driekwart van de melk toe en breng rustig aan de kook. Meng ondertussen in een kommetje de overgebleven melk met de maïzena. Voeg deze toe aan de sauspan en blijf roeren tot de saus dikker wordt.
Zet het vuur nu laag en spatel de kaas erdoor. Wanneer alle kaas is gesmolten haal je de pan van het vuur en roer je de helft van de jalapeños erdoor.
Giet de saus in een kom en garneer met de rest van de jalapeños. Serveer de saus met nacho's
Notes
Salsa de Queso is een typisch Mexicaanse kaassaus en een perfecte toevoeging aan je nacho’s. Of taco’s, maiskolven of patatas. Kortom, eigenlijk is deze romige kaas in combinatie met de pittige jalapeño en een flinke teen knoflook perfect voor elk bijgerecht dat je serveert.