Ga terug

Salsa de Queso (Mexicaanse kaassaus)

Bereidingstijd 20 minuten
Gang Hapjes / drankjes
Keuken Mexicaans
Porties 1 portie

Ingrediënten
  

  • 225 g cheddar geraspt
  • 225 g Edammer kaas geraspt
  • 500 ml volle melk
  • 3 tenen knoflook geperst
  • 1 kleine ui gesnipperd
  • 2 el roomboter
  • 50 g 50 gram jalapeños op sap uitgelekt en fijn gehakt
  • 2 tl komijn gemalen
  • 1 el maizena
  • 1 tl zout
  • ½ tl cayennepeper
  • 1 zak tortillachips

Instructies
 

  • Verhit de boter in een sauspan en smoor de knoflook en ui al roerend in ongeveer drie minuten tot ze glazig zijn
  • Voeg het zout, de komijn en cayennepeper toe en verwarm tien seconden mee.
  • Voeg driekwart van de melk toe en breng rustig aan de kook. Meng ondertussen in een kommetje de overgebleven melk met de maïzena. Voeg deze toe aan de sauspan en blijf roeren tot de saus dikker wordt.
  • Zet het vuur nu laag en spatel de kaas erdoor. Wanneer alle kaas is gesmolten haal je de pan van het vuur en roer je de helft van de jalapeños erdoor.
  • Giet de saus in een kom en garneer met de rest van de jalapeños. Serveer de saus met nacho's

Notities

Salsa de Queso is een typisch Mexicaanse kaassaus en een perfecte toevoeging aan je nacho’s. Of taco’s, maiskolven of patatas. Kortom, eigenlijk is deze romige kaas in combinatie met de pittige jalapeño en een flinke teen knoflook perfect voor elk bijgerecht dat je serveert.
Trefwoord glutenvrij, vegetarisch