Ga terug

Simpele vegan ovenschotel jackfruit en seizoensgroente

Voorbereidingstijd 20 minuten
wachttijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • 1 bloemkool in fijne roosjes
  • 100 g rozijnen
  • 1 bosje peterselie gehakt
  • 3 el hazelnoten gehakt
  • 500 g aardappelpuree
  • paneermeel
  • 1 blik Jackfruit* afgespoeld en uitgelekt
  • 400 ml Kokosmelk*
  • 1 pakje Thaise gele curry kruidenpasta*
  • kokosolie

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Snijd het jackfruit in kleine stukjes
  • Fruit de ui samen met de knoflook glazig in een eetlepel kokosolie
  • Doe het jackfruit erbij en bak mee op hoog vuur tot het gaat kleuren. Roer de currypasta door de massa. Blus af met de kokosmelk en breng deze aan de kook
  • Voeg de bloemkoolroosjes en rozijnen toe en laat het geheel ongeveer 5 minuten pruttelen op laag vuur. Roer tegen het eind de hazelnoten (houd 1 eetlepel achter voor de garnering) en peterselie (houd wat achter voor garnering) erdoor
  • Vet ovenschaal in met een beetje kokosolie. Schep jackfruit/bloemkoolmengsel erin en verdeel de aardappelpuree erover
  • Bestrooi met paneermeel en verdeel er kleine klontjes kokosolie over. Zet voor ongeveer 20 minuten in oven tot de bovenkant bruin is
  • Bestrooi de ovenschotel met de achtergehouden hazelnoten en de peterselie

Notities

Ingrediƫnten met * zijn fairtrade
Tip: Vervang de rozijnen door stukjes fairtrade ananas
Trefwoord vegan, vegetarisch